Στρατηγός Φράγκος: Κατάληψη ελληνικού εδάφους σημαίνει γενικό και όχι σημειακό πόλεμο εκ μέρους μας



Ο Επίτιμος Αρχηγός ΓΕΣ Φρ. Φράγκος σε συνέντευξη που παραχώρησε στον τηλεοπτικό σταθμό ΣΚΑΙ καλεσμένος στην εκπομπή “Καλημέρα” με τον Γιώργο Αυτιά με θέμα τις τελευταίες προκλήσεις της Τουρκίας.

Συγκεκριμένα ανέφερε πως ο Ερντογάν και όλο το πολιτικό σύστημα της Τουρκίας προκαλούν ανενδοίαστα.

Τόνισε ότι η αποτροπή και το υψηλό φρόνημα του Ελληνικού Στρατού είναι δεδομένη άλλα πρέπει ο Ελληνικός λαός να είναι προετοιμασμένος να αντιμετωπίσει την επιθετικότητα της Τουρκίας εγκαλώντας όλες τις πολιτικές δυνάμεις που δεν έχουν κοινή φωνή και λόγο όταν απευθύνονται στα ξένα Φόρα. Όπως συμβαίνει στην απέναντι πλευρά. Σημειώνοντας χαρακτηριστικά “Δεν αμφιβάλλω για τον πατριωτισμό κανενός”.

Επεσήμανε πως η Τουρκία με αίολα επιχειρήματα που διακινεί στη Διεθνή Κοινότητα στέλνοντας επιστολές στον ΟΗΕ δημιουργεί κλίμα ότι η Ελλάδα είναι αυτή που θα προκαλέσει μια πιθανή σύρραξη.

Σχολίασε πως δεν είμαστε όπως το 2020 με τις νέες συμφωνίες που υπεγράφησαν με τους συμμάχους μας.

Διατήρησε επιφυλάξεις για τον ρόλο των ΗΠΑ και τις υποδείξεις τους για επίλυση των “διαφόρων” με διάλογο και αναρωτήθηκε Για ποιες διαφορές” όταν η Τουρκία είναι αυτή που συμπεριφέρεται ως Αναθεωρητική – Παραβατική δύναμη στην περιοχή.

Ο Επίτιμος Αρχηγός είπε πως ο Ερντογάν επιθυμεί να ξεπεράσει τον Κεμάλ για να υλοποιήσει το (MILLI GORUS) του 1920 το Εθνικό σύμφωνο με κατάληψη Θράκης,  Νήσων Αιγαίου και Κύπρο και παράλληλα να διεκδικήσει την επανεκλογή του στην Προεδρία της Τουρκίας στην σκιά των δυσμενών δημοσκοπήσεων.

Τόνισε πως δεν αρκεί να επικαλούμαστε μόνο το Διεθνές Δίκαιο και συνέχισε ότι αρκεί να αποδείξουμε στην απέναντι πλευρά ότι δεν θα επιτρέψουμε την κατάληψη Ελληνικού εδάφους απαντώντας με ΓΕΝΙΚΟ και όχι σημειακό πόλεμο, τον οποίο θα τον πληρώσουν με την διάλυση τους.

Συμπλήρωσε ότι αυτό που επιδιώκουν είναι η Φιλλανδοποίηση μας δίνοντας ως παράδειγμα τον εκβιασμό που κάνουν στην Φινλανδία για να αποδεχτεί το καθεστώς των νήσων Ολάντ. Να χρησιμοποιήσει αυτό το επιχείρημα για να προετοιμάσει τη Διεθνή Κοινότητα να αποδεχτεί αποστρατικοποιηση των νήσων του Αιγαίου γιατί είναι θρασύδειλοι και θέλουν να κάνουν περίπατο. 

Για τη άσκηση Εφές δήλωσε χαρακτηριστικά: “Απλά μην τρελένεστε… Την έχω παρακολουθήσει έξι φορές την EFES”

Τέλος επέστησε την προσοχή μας στο γεγονός ότι η Τουρκία έχει την πρωτοβουλία της δημιουργίας ενός θερμού επεισοδίου καθώς αυτή είναι η αναθεωρητική δύναμη με παραβατική συμπεριφορά παρότι οι συνθήκες της Λωζάνης, του Μοντρέ και των Παρισίων ξεκαθαρίζουν το καθεστώς των νησιών σε συνδυασμό με το Άρθρο 51 του καταστατικού χάρτη του ΟΗΕ το οποίο αναφέρει:

“Τίποτε στο χάρτη αυτό δεν περιορίζει το δικαίωµα της ατομικής ή συλλογικής αυτοάµυνας, όταν ε µια ένοπλη επίθεση λαµβάνει χώρα εναντίον µέλους των Ηνωµένων Εθνών.”

Άλλα επίσης τόνισε και τον κίνδυνο ενός “ατυχήματος” και με την εργαλειοποίηση του μεταναστευτικού σε συνάρτηση και με τα προβλήματα που δημιουργούνται από την παραμονή μεταναστών στα νησιά με την δημιουργία Μουσουλμανικών πολιτειών, δίνοντας έτσι κρίσιμες πληροφορίες στην ΜΙΤ (μυστική υπηρεσία Τουρκίας) .

Ο Επίτιμος Αρχηγός ΓΕΣ τελείωσε την συνέντευξη δηλώνοντας:

«Ναι θα έχουμε ΘΕΡΜΟ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ , διότι αυτό προβλέπει η ΜΕΤΕΩΡΟΛΟΓΙΚΗ Υπηρεσία..

Προσοχή στην οικονομία και στο Τουρισμό και άσε τον Τούρκο να βρυχάται.

Αρπακτικό ήταν και αρπακτικό παραμένει ως τρομοκράτης της περιοχής.»

Δείτε το βίντεο της συνέντευξης: