Τούρκος ειδικός: Ο Ερντογαν θέλει πόλεμο αλλιώς χάνει τις εκλογές



Αν δεν επιτρέψουν στον Ερντογάν να επιτεθεί στην Συρία θα επιτεθεί στην Ελλάδα, ωστε να πάει σε εκλογές σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης.

Τούρκος ειδικός: Ο Ερντογαν θέλει πόλεμο αλλιώς χάνει τις εκλογές – Αν δεν επιτρέψουν στον Ερντογάν να επιτεθεί στην Συρία θα επιτεθεί στην Ελλάδα, ωστε να πάει σε εκλογές σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης – Είναι ο μόνος τρόπος να τις κερδίσει.

Ο εξόριστος πρώην αξιωματικός του ναυτικού και Τούρκος στρατιωτικός ακόλουθος στην Ελλάδα, Χάλις Τανκ, βλέπει τις λεκτικές επιθέσεις των Τούρκων στην Ελλάδα ως μήνυμα προς τις Ηνωμένες Πολιτείες, γράφει η γερμανικη Franfuter Rundschau.

«Οι Ηνωμένες Πολιτείες ακύρωσαν την πώληση μαχητικών αεροσκαφών F-35 (σ.σ. στην Τουρκία). Η κυβέρνηση των ΗΠΑ είναι επίσης απρόθυμη να πουλήσει αεροσκάφη F-16 στην Τουρκία. “Η Τουρκία δεν είναι πλέον αξιόπιστος εταίρος για τις ΗΠΑ. Είναι η μόνη χώρα του ΝΑΤΟ που δεν συμμετέχει στις κυρώσεις κατά της Ουκρανίας”, δήλωσε ο Τανκ στη Frankfurter Rundschau.

Η σύγκρουση μεταξύ των εταίρων του ΝΑΤΟ ωφελεί ιδιαίτερα τη Ρωσία. «Η Τουρκία έχει γίνει εταίρος της Ρωσίας για την πώληση ρωσικών αγαθών και αγαθών από τις περιοχές που ελέγχονται από τη Ρωσία στην Ουκρανία στον κόσμο», είπε ο Τανκ.

Την ίδια ώρα, ότι οι εκλογές σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης μπορούν να ωφελήσουν τον Ερντογάν, υποστήριξε ο Τούρκος ειδικός και πολιτικός επιστήμονας καθ. Dr. Ο Σαβάς Γκεντς.

«Προσπαθεί να ενισχύσει τον εθνικισμό και να αποσπάσει την προσοχή από τα τεράστια οικονομικά προβλήματα», είπε ο Γκεντς στο fr.de.

Η Ελλάδα είναι απλώς ένα υποκατάστατο πεδίο για τον Ερντογάν. «Εάν η Ρωσία δεν συμφωνήσει σε νέα τουρκική εισβολή στη Συρία, θα υπάρξει κρίση με την Ελλάδα. Αυτό του επιτρέπει να κηρύξει κατάσταση έκτακτης ανάγκης και να πραγματοποιήσει εκλογές υπό αυτές τις συνθήκες το επόμενο έτος και πιθανότατα να τις κερδίσει», υπογράμμισε ο Σαβάς Γκεντς.