Τουρκία: Θα το χοντρύνει κι άλλο ο Ερντογάν; – Η νέα κίνηση που θα τα τινάξει όλα στον αέραΟ Ερντογάν είναι έτοιμος να τα ανατρέψει όλα στη Σύνοδο κορυφής του Νάτο και να τα τινάξει όλα στον αέρα

Έτοιμος να το χοντρύνει κι άλλο είναι ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν που δεν λέει να αλλάξει στάση απέναντι στην Ελλάδα, με την Τουρκία να συνεχίζει τις προκλήσεις.

Μετά τα όσα είπε ο Μεβλούτ Τσαβούσογλου για αλλαγή των συνόρων, αυτή τη φορά σειρά πήρε και ο Οκτάι, που προχώρησε σε μια αδιανόητη πρόκληση κάνοντας λόγο για μια νέα Μικρασιατική καταστροφή.

Φυσικά, το γεγονός οτι έκανε μνεία στη Μικρασιατική καταστροφή κάθε άλλο παρά τυχαίο είναι καθώς φέτος συμπληρώνονται 100 χρόνια και οι Τούρκοι αρέσκονται σε επικοινωνιακά παιχνίδια.

Οι κινήσεις του Ερντογάν όμως δεν λένε να τελειώσουν εκεί καθώς φαίνεται πως είναι αποφασισμένος να τα τινάξει όλα στον αέρα στη Σύνοδο Κορυφής του ΝΑΤΟ.

Τουρκία: Θα το χοντρύνει κι άλλο ο Ερντογάν;
Ο Τούρκος πρόεδρος φαίνεται πως έχει αποφασίσει να τα παίξει όλα για όλα προκειμένου να ανεβάσει τα ποσοστά της δημοτικότητας του ενόψει και το επερχόμενων εκλογών στη γειτονική χώρα που τη δεδομένη στιγμή τον οδηγούν στην έξοδο έπειτα από πολλά χρόνια.

Πιο συγκεκριμένα, ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν αναμένεται να θέσει στη Σύνοδο Κορυφής του ΝΑΤΟ θέμα νησιών και να αμφισβητήσει την ελληνική κυριαρχία των νησιών του Αιγαίου.

Παράλληλα, σύμφωνα με όσα αναφέρουν τα Τουρκικά ΜΜΕ που σύσσωμα εκφράζουν τη γραμμή του Ερντογάν, πρόθεση του Τούρκου προέδρου είναι να καταγγείλει την Ελλάδα για παραβιάσεις διεθνών συνθηκών αναφορικά με τα νησιά του Αιγαίου και τις Φινλανδία και Σουηδία για υποστήριξη της «τρομοκρατίας.

Η Αθήνα από την πλευρά της παρακολουθεί το θέμα και είναι έτοιμη για όλα στη Σύνοδο της Μαδρίτης, καθώς ο Ερντογάν κάθε μέρα παρουσιάζει και κάτι καινούργιο προκειμένου να ρίξει κι άλλο λάδι στη φωτιά.

Θυμίζουμε πως όπως δήλωσε και ο αντιπτέραρχος ε.α. Κωνσταντίνος Ιατρίδης, υπάρχει μια συγκεκριμένη ανησυχητική ημερομηνία για θερμό επεισόδιο.

Η πιο επίφοβη και ανησυχητική ημερομηνία για εμάς είναι προς το τέλος του Σεπτεμβρίου που συμπληρώνεται 100 χρόνια από την Μικρασιατική καταστροφή κάτι που μπορεί εύκολα να αντιληφθεί κανείς και από τις δηλώσεις του Οκτάι.