Ελληνική βραχονησίδα θέλουν οι Τούρκοι – Συντριπτική η απάντηση της Ελλάδας



Τα Μέσα Ενημέρωσης στην Τουρκία έχουν ευθυγραμμιστεί με την γραμμή Ερντογάν - Μπαχτσελί για τα Ελληνοτουρκικά, την ώρα που ένα σενάριο απόβασης σε ελληνικό νησί έχει αρχίσει να αιωρείται!

Στο… κόκκινο έχουν φτάσει ξανά τα Ελληνοτουρκικά, αφού η Τουρκία φέρεται να επεξεργάζεται το ενδεχόμενο απόβασης σε ελληνική βραχονησίδα!

Οι προκλήσεις της Άγκυρας δεν έχουν τελειωμό. Απόστρατοι αξιωματικοί βρίσκονται συνέχεια σε εκπομπές και παρουσιάζουν χάρτες με τα… μισά νησιά από το Αιγαίο να ανήκουν στη γειτονική χώρα.

Έχουν πάθει παράκρουση οι φερόμενοι ως αναλυτές (της κακιάς ώρας) και είναι ξεκάθαρο ότι έχουν ως αποστολή να αναφέρονται στην Ελλάδα με υποτιμητικό τρόπο.

Αγνοούν δηλαδή επιδεικτικά τις συμφωνίες που ισχύουν επί σειρά δεκαετιών, φαινόμενο όχι ασυνήθιστο για την Τουρκία της εποχής Ερντογάν που δείχνει να οδεύει προς το τέλος της.

Μέχρι να συμβεί αυτό, όμως, η κυβέρνηση της γειτονικής χώρας θα δείχνει τέτοιους χάρτες ακόμα και στρατιωτική άσκηση, στην οποία έγινε προσομοίωση απόβασης σε ελληνικό νησί!

Στο υπουργείο Εξωτερικών γίνονται διαρκείς συσκέψεις με τη συμμετοχή και στελεχών του ΥΠΕΘΑ. Εκεί εξετάζονται όλα τα ενδεχόμενα, ακόμη και αυτό της απόβασης σε βραχονησίδα. Να θυμίσουμε πως η θέση της Ελλάδας σε ένα τέτοιο ενδεχόμενο είναι αυτή του ολοκληρωτικού πολέμου απέναντι στην Τουρκία, με πλήγματα (σ.σ. σύμφωνα με πηγές), ακόμα και στις υποδομές της χώρας.

Παράλληλα, κάποιες πληροφορίες που διακινούνται σε διπλωματικούς κύκλους, αναφέρουν πως η Άγκυρα ενδεχομένως να προσφύγει στον ΟΗΕ, για καθεστώς των ελληνικών νησιών.

«Οι έντονες εκφράσεις, οι προκλητικές δηλώσεις, δεν βοηθούν. Η Τουρκία θα πρέπει να απέχει από τέτοιες δηλώσεις», υποστηρίζει μεταξύ άλλων στο μήνυμά του προς τη γειτονική χώρα ο Νίκος Δένδιας.