Ερντογάν: Προειδοποιώ την Ελλάδα...Συνέλθετε



Ο τούρκος πρόεδρος Ταγίπ Ερντογάν δήλωσε σήμερα πως η Ελλάδα θα πρέπει να σταματήσει να εξοπλίζει τα νησιά που έχουν αποστρατιωτικοποιημένο καθεστώς και θα πρέπει να συμμορφωθεί προς τις διεθνείς συμφωνίες.

«Προειδοποιώ την Ελλάδα να αποφύγει όνειρα, πράξεις και δηλώσεις που θα έχουν ως αποτέλεσμα να μετανιώσει. Συνέλθετε», δήλωσε ο Ερντογάν σε ομιλία του που μεταδόθηκε τηλεοπτικά, όπως μεταδίδει το Ρόιτερς, ενώ παρακολουθούσε τουρκικά στρατιωτικά γυμνάσια κοντά στη Σμύρνη.

«Η Τουρκία δεν θα απαρνηθεί τα δικαιώματά της στο Αιγαίο και δεν θα υποχωρήσει από την άσκηση των δικαιωμάτων της που έχουν εδραιωθεί από διεθνείς συνθήκες όσον αφορά τον εξοπλισμό νησιών», πρόσθεσε.

Εξάλλου ο Ερντογάν, ο οποίος απειλεί να εξαπολύσει νέα επίθεση στη βόρεια Συρία, δήλωσε σήμερα ότι «ελπίζει» πως θα υποστηριχθεί από τους συμμάχους της Άγκυρας.

«Θα συμπληρώσουμε βεβαίως τα κομμάτια που λείπουν από τη ζώνη ασφαλείας μας» κατά μήκος των τουρκικών συνόρων στη βόρεια Συρία, προειδοποίησε.

«Ελπίζουμε πως κανένας από τους αληθινούς συμμάχους μας δεν θα αντιταχθεί στις θεμιτές ανησυχίες μας», πρόσθεσε ο τούρκος πρόεδρος, ο οποίος φορούσε στρατιωτικό πηλίκιο ενώ παρακολουθούσε τις στρατιωτικές ασκήσεις.

Οι Ηνωμένες Πολιτείες, δια της υφυπουργού Εξωτερικών αρμόδιας για τη Μέση Ανατολή Μπάρμπαρα Λιφ, επανέλαβαν χθες, Τετάρτη, τη «βαθιά ανησυχία» τους για τις απειλές του τούρκου προέδρου εναντίον των κούρδων μαχητών στη Συρία.