Η Τουρκία παίρνει Eurofighter – Ήδη τα βάφουμε στα χρώματα μας, λένε – Και Rafale



Πλέον, σε λογαριασμούς Twitter από την Τουρκία, αναφέρεται ότι το Κατάρ έδωσε στη γειτονική χώρα έναν στόλο μαχητικών που μαζί με τα Eurofighter θα φτάσει στα 36

Συμμετοχή στα Ελληνοτουρκικά με τον τρόπο του θα έχει (και) το Κατάρ, είδηση που είναι γνωστή από τον Δεκέμβριο του 2021, αλλά έχει προεκτάσεις ευνοϊκές προς την Τουρκία.

Το Sportime ανέφερε τότε ότι στη γειτονική χώρα αισθάνονται ικανοποίηση που θα εκπαιδευθούν μαζί με τα Rafale της αραβικής χώρας.

Συγκεκριμένα, είχε γραφτεί, μεταξύ άλλων:

«Η Τουρκία πριν λίγες μέρες υπέγραψε διμερή αμυντική συμφωνία με το Κατάρ. Αυτή προβλέπει 36 μαχητικά αεροπλάνα, Rafale και Mirage, από το Κατάρ να βρίσκονται στις βάσεις της γειτονικής χώρας και παίρνουν μέρος σε πολεμικές επιχειρήσεις.

Μάλιστα τα υπερσύγχρονα αεροσκάφη του Κατάρ, όπως προβλέπεται από την συμφωνία μεταξύ των δύο χωρών, θα είναι πλήρως εξοπλισμένα και θα πραγματοποιούν κοινές επιχειρήσεις «κατά των κοινών εχθρών» αν αυτό χρειαστεί.

Έτσι υπάρχει ενθουσιασμός στην Τουρκία. Η πλευρά τους τονίζει πως δεν θα αγοράσουν απλά Rafale όπως έκανε η Ελλάδα. Αλλά θα εκπαιδευτούν με τις αντίστοιχες δυνάμεις που έχει το Κατάρ».

Πλέον, σε λογαριασμούς Twitter από την Τουρκία, αναφέρεται ότι το Κατάρ έδωσε στην Τουρκία έναν στόλο μαχητικών που μαζί με τα Eurofighter θα φτάσει στα 36.

Η αραβική χώρα θα έχει μόνιμη παρουσία στην Άγκυρα και αλλού για κοινές ασκήσεις.

Ο ένας εξ αυτών, μάλιστα, που προέβη σε σχετική ανάρτηση έχει περισσότερους από 35.000 followers και αυτοπροσδιορίζεται ερευνητής αμυντικής βιομηχανίας και στρατιωτικής τεχνολογίας, χωρίς ωστόσο να σχετίζεται με επίσημους θεσμούς.


ΠΗΓΗ