Ο Α/ΓΕΑ στο πρώτο F-16V που ετοιμάζεται στην ΕΑΒΤις εγκαταστάσεις της Ελληνικής Αεροπορικής Βιομηχανίας (ΕΑΒ) στην Τανάγρα επισκέφθηκε σήμερα ο Α/ΓΕΑ Αντιπτέραρχος (Ι) Θεμιστοκλής Μπουρολιάς, συνοδευόμενος από τον Διοικητή της Διοίκησης Αεροπορικής Υποστήριξης (ΔΑΥ), Αντιπτέραρχο (Ι) Πέτρο Χατζήρη, τον Επισμηναγό Λυτάρη Σπυρίδωνα και επιτελείς του ΓΕΑ και της ΔΑΥ.

Κατά τη διάρκεια της επισκέψεώς του, ο Αρχηγός συζήτησε με τον Πρόεδρο της Εταιρείας κ. Ιωάννη Κούτρα, και με τον Διευθύνοντα Σύμβουλο κ. Δημήτριο Παπακώστα, θέματα που αφορούν στη συντήρηση και υποστήριξη πτητικών και επίγειων μέσων της Πολεμικής Αεροπορίας. Ενημερώθηκε επίσης από στελέχη της διοίκησης για την πορεία των εργασιών σε κρίσιμα προγράμματα που ενισχύουν την εθνική άμυνα της χώρας, όπως η αναβάθμιση των μαχητικών αεροσκαφών της Πολεμικής Αεροπορίας F-16 Block 52+ Advanced και F-16 Block 52+ σε Viper.

Ο Αντιπτέραρχος Μπουρολιάς βρέθηκε στο πιλοτήριο του F-16V που βρίσκεται στο πιο προχωρημένο στάδιο από απόψεως εργασιών, για την ολοκλήρωση της αναβάθμισής του κι αποκόμισε μια πρώτη γεύση από τις αλλαγές σε συστήματα.

Κατά την παραμονή του στην ΕΑΒ, ο Α/ΓΕΑ περιηγήθηκε στους χώρους συντήρησης των ιπτάμενων μέσων της Πολεμικής Αεροπορίας και ενημερώθηκε για την πρόοδο των εργασιών.