Τουρκία: Το τραγικό λάθος των Τούρκων με το 5G σύμμαχος της ΕλλάδαςΤουρκία: Το τραγικό λάθος των Τούρκων με το 5G είναι σύμμαχος της Ελλάδας και εχέγγυο αγοράς κρίσιμης αμερικανικής τεχνολογίας και των F-35.

Οι Τούρκοι έδωσαν τα… κλειδιά του τουρκικού διαδικτύου στην Κίνα, αφού η κινεζική Huawei έχει στήσει το τουρκικό δίκτυο 5G.

Η απόφαση αυτή της Άγκυρας έχει επηρεάσει δραστικά τις σχέσεις της με την Ουάσιγκτον και είναι ένας από τους βασικούς λόγους που οι Αμερικανοί δεν συζητούν καν (σ.σ. το έχει πάρει απόφαση και η Τουρκία) για τα F-35.

Οι Τούρκοι στράφηκαν στα F-16 Viper, τα οποία κάποια στιγμή θα πάρουν, ιδανικά για τους Αμερικανούς όταν πέσει ο Ερντογάν.

Τουρκία: Το τραγικό λάθος των Τούρκων με το 5G σύμμαχος της Ελλάδας
Γιατί όμως οι ΗΠΑ ξεγράφουν την παροχή κρίσιμης αμερικανικής τεχνολογίας στους Τούρκους;

Τα F-35 λειτουργούν στο περιβάλλον 5G, στέλνοντας ενημέρωση για πιθανά προβλήματα μετά από κάθε αποστολή.

Οι Αμερικανοί ξέρουν πως οι Κινέζοι, οι οποίοι και έχουν στήσει το τουρκικό 5G, θα έχουν μέσω αυτής της διαδικασίας ένα περιθώριο να προσπαθήσουν να κλέψουν κρίσιμες πληροφορίες για τα αμερικανικά F-35, τα οποία θεωρούνται μαχητικά – ηλεκτρονικοί υπολογιστές.

Αν προσέξετε όλες οι χώρες με τις οποίες οι ΗΠΑ συζητούν την αγορά F-35 βασίζουν το 5G δίκτυό τους στη Δύση.

Τουρκία και Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα, με τις οποίες χώρες συζητούσε η Ουάσιγκτον την πώληση των F-35, τελικά όμως για διάφορους λόγους αποφασίστηκε να μην τα πάρουν, αφού τόσο στην Τουρκία όσο και τα ΗΑΕ το δίκτυο 5G έχει στηθεί από τους Κινέζους (σ.σ. ειδικά στην Τουρκία).

Να σημειωθεί πως στο στήσιμο του ελληνικού 5G προταρχικό ρόλο έχουν παίξει οι Αμερικανοί, πράγμα που κάνει πιο εύκολη την όποια συζήτηση για την παροχή στην Αθήνα κρίσιμης αμερικανικής τεχνολογίας.