Κρίση στον αμερικανικό στρατό: Έτοιμος να «στείλει σπίτι τους» 62.000 στρατιώτες απλά γιατί δεν έχουν εμβολιαστεί!Σε πρώτη φάση τους κάνουν περικοπές στις απολαβές - Φόβοι για ανοχύρωτα σύνορα με το Μεξικό

Και εν μέσω ψυχροπολεμικού σκηνικού και ανόδου της έντασης με την Ρωσία ο Τ.Μπάιντεν προς χάρην των εμβολίων είναι έτοιμος να κάνει το επόμενο βήμα και να δημιουργήσει κρίση στο αμερικανικό στράτευμα.

Να στείλει σπίτι τους 62.000 στρατιώτες απλά γιατί δεν είχαν δεχθεί να εμβολιαστεί! Έτσι 40.000 στελέχη της εθνοφρουράς και 22.000 στελέχη της εφεδρείας που δεν θέλησαν να εμβολιαστούν σε πρώτη φάση δεν θα επιτρέπεται να μετάσχουν στα στρατιωτικά τους καθήκοντα που σημαίνει περικοπή μισθού μέχρι να δεχθούν να εμβολιαστούν.

Αυτό ανακοίνωσε την Παρασκευή ο εκπρόσωπος του στρατού: “Όσοι αρνηθούν το εμβόλιο χωρίς να αποδείξουν ότι έχουν κάποιο ιατρικό θέμα θα είναι υπόλογοι σε διοικητικές πράξεις και αποκοπή από τα ευεργετήματα που παρέχονται”.

Το περίεργο είναι ότι έρχεται την στιγμή που ξεκινά η ετήσια εκπαίδευση τους (είναι ημι-απασχόλησης) διάκρειας 2-4 εβδομάδων για την καλοκαιρινή εκπαίδευση τους.

Εάν συνεχίσουν να αρνούνται τότε θα εξαιρεθούν από τις δυνάμεις του στρατού που σημαίνει απόλυση χωρίς τις απολαβές.

Μάλιστα είναι τέτοια η αδιαφορία της ηγεσίας του αμερικανικού στρατού, καθώς επιμένουν σε αυτή την πράξη παρά τις δυσκολίες ήδη να βρεθούν οι αριθμοί που ζητά ο στρατός για να αναπληρωθούν όσοι ήδη έχουν αποχωρήσει.

Να σημειώσουμε ότι συνολικά το 13% της Εθνοφρουράς και το 12% των εφεδρικών  δυνάμεων είναι ανεμβολίαστοι. Μάλιστα ακόμα και οι αιτήσεις 3.000 στρατιωτών για εξαίρεση για θρησκευτικούς λόγους δεν έγιναν αποδεκτές.

Ήδη υπάρχουν τεράστιες αντιδράσεις καθώς οι στρατιώτες της Εθνοφρουράς και των Εφεδρειών επανδρώνουν τα χιλιάδες χιλιόμετρα των αμερικανο-μεξικανικών συνόρων με ότι αυτό θα σημάνει για τα τεράστια κύματα παράνομων μεταναστών που θα θελήσουν να εκμεταλλευτούν την αδυναμία των ΗΠΑ να έχουν αρκετό στρατό στην πρώτη γραμμή.