Βayraktar: Γι αυτό δεν αρέσουν στους Τούρκους οι κινήσεις της Ελλάδας που τα ακυρώνει



Βayraktar: Γι αυτό δεν αρέσουν στους Τούρκους οι κινήσεις της Ελλάδας που τα ακυρώνει και γιατί βλέπουν πως δεν θα μπορούν να τα χρησιμοποιήσουν.

Η Ελλάδα εξοπλίζεται συνεχώς στον αέρα αφού μετά τα πρώτα Rafale και τα πρώτα F-16 Viper, έχει ξεκινήσει τις διαδικασίες και για τα πρώτα F-35.

Όλα αυτά, την ώρα που η Ελλάδα διαθέτει μία άκρως αποτελεσματική αεράμυνα, η οποία θα γίνει ακόμα αποτελεσματικότερη μελλοντικά, με τις προσθήκες των νέων ελληνικών φρεγατών και κορβετών.

Στο ελληνικό Πεντάγωνο έχει αρχίσει να υλοποιείται και ο σχεδιασμός για την απόκτηση επιπλέον drone από το Ισραήλ και τις ΗΠΑ (σ.σ. κάποια εκ των οποίων μπορεί να είναι και οπλισμένα).

Για την ώρα η κατασκευή ελληνικών drone και UAV φαίνεται μακρινό ενδεχόμενο, καθώς το «Αρχύτας» δεν έχει ξεκινήσει ακόμα πτήσεις.

Σε αυτό το περιβάλλον η Τουρκία έχει ανεβάσει δραστικά τον αριθμό των παραβιάσεων στο Αιγαίο με τουρκικά Bayraktar τα οποία μαζί με τα Akinci, θεωρούν οι Τούρκοι πως θα αναλάβουν μεγάλο μέρος των επιθέσεων κατά των ελληνικών θέσεων, σε μία επανάληψη των επιχειρησιακών επιτυχιών των Bayraktar στην Ουκρανία, τις πρώτες μέρες της σύγκρουσης των Ουκρανών με τους Ρώσους.

Στο σημείο αυτό αξίζει να αναφερθεί πως τα τουρκικά Bayraktar βρίσκουν τους ρωσικούς στόχους στην Ουκρανία παίρνοντας πληροφορίες 24/7 από τους αμερικανικούς δορυφόρους που σαρώνουν την περιοχή.

Η Τουρκία δεν έχει στρατιωτικούς δορυφόρους για να σαρώνουν την Ελλάδα 24/7. Έχει δορυφόρους αλλά δεν τις παρέχουν την δυνατότητα για συνεχή σκανάρισμα της περιοχής. Έτσι τα Bayraktar στο Αιγαίο θα πρέπει να… ψάχνουν τους στόχους τους.

Υπάρχει κανείς που πιστεύει πως ένα Bayraktar μπορεί να κάνει… βόλτες στο Αιγαίο χωρίς να το καταρρίψει η ελληνική Πολεμική Αεροπορία;

Και φτάσαμε στο ζητούμενο. Αυτό λοιπόν που ακυρώνει την χρήση των τουρκικών drone και UAV στο Αιγαίο είναι η υπεροχή της Ελλάδας στον αέρα.

Η Ελλάδα έχει την υπεροχή στον αέρα και θα την έχει για τουλάχιστον δέκα χρόνια ακόμα.