Σχέδιο ”ακρωτηριασμού” της Θράκης – Οργανώσεις της Άγκυρας: ”Η Αθήνα αγνοεί την «τουρκική» κοινωνία της Δ. Θράκης, δεν έχουμε δικαιώματα”!



Συνεχίζουν να προκαλούν τα όργανα της Άγκυρας στη Θράκη μας! Τι αναφέρουν:

«Στην επίσκεψη του Πρωθυπουργού Μητσοτάκη στην Κομοτηνή αγνοήθηκε και πάλι η ”τουρκική” κοινωνία της Δυτικής Θράκης!

Πρόεδρος ABTTF: Είμαστε μάρτυρες ότι ο πρωθυπουργός μας, ο οποίος δεν συναντήθηκε με τους εκλεγμένους εκπροσώπους της κοινωνίας μας κατά την επίσκεψή του στην Κομοτηνή, αγνόησε για άλλη μια φορά τα προβλήματά μας συνεχίζοντας την επίσημη πολιτική του κράτους που αρνείται την κοινωνία μας.

Ο Έλληνας πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης επισκέφθηκε την Κομοτηνή στις 8 Ιουλίου 2022. Ο Μητσοτάκης, που ήρθε στην Κομοτηνή για να εγκαινιάσει τον αγωγό φυσικού αερίου IGB μεταξύ Ελλάδας και Βουλγαρίας, συναντήθηκε στον κήπο του μουφτή και διόρισε μέλη του διοικητικού συμβουλίου του ιδρύματος , που δεν είναι γνωστοί στη ”τουρκική” κοινότητα της Δυτικής Θράκης, κατά την επίσκεψή του στο κέντρο της πόλης.

Σε δήλωσή του κατά την επίσκεψή του στο κέντρο της Κομοτηνής, ο Μητσοτάκης ανέφερε ότι η (Δυτική) Θράκη αλλάζει ταχύτερα από την υπόλοιπη Ελλάδα και ότι ήταν ο πατέρας του Κωνσταντίνος Μητσοτάκης που έφερε στην πραγματικότητα την ισότητα ενώπιον του νόμου στη (Δυτική) Θράκη, και ότι δεν ήθελε ποτέ να το ξεχάσει αυτό. Ο Μητσοτάκης δήλωσε ότι ολόκληρη η (Δυτική) Θράκη αποτελεί παράδειγμα αρμονικής συμβίωσης Χριστιανών και Μουσουλμάνων.

Για το θέμα, ο Halit Habipoğlu, Πρόεδρος της ”Τουρκικής” Ομοσπονδίας Ευρωπαϊκής Δυτικής Θράκης (ABTTF), δήλωσε: «Όπως και στην προηγούμενη επίσκεψη του πρωθυπουργού της χώρας μας Μιτσοτάκη στην περιοχή μας τον Φεβρουάριο του 2020, εμείς, ως ”τουρκική” κοινότητα Δυτικής Θράκης, η οποία αποτελεί την πλειοψηφία στην επαρχία της Ροδόπης, αγνοηθήκαμε και πάλι! Γίναμε μάρτυρες ότι ο πρωθυπουργός μας, που δεν συναντήθηκε με τους εκλεγμένους εκπροσώπους της κοινωνίας μας κατά την επίσκεψή του στην Κομοτηνή, αγνόησε για άλλη μια φορά τα προβλήματά μας συνεχίζοντας την επίσημη αρνητική πολιτική του κράτους που αρνείται την κοινωνία μας.

Ως ”Τούρκοι” της Δυτικής Θράκης, είμαστε εκτεθειμένοι σε διακρίσεις στην κοινωνικοοικονομική ζωή εδώ και χρόνια. Έχουμε βιώσει συγκεκριμένα παραδείγματα την τελευταία περίοδο με τον αποκλεισμό των ”τουρκικών” μειονοτήτων του Τύπου της Δυτικής Θράκης και των καπνοπαραγωγών από τη βοήθεια για τον Covid-19.

Από την άλλη, η χώρα μας, που έχει περιορίσει ακόμη και την ελευθερία της έκφρασης και έχει κλείσει τις ενώσεις μας με το όνομα «Τούρκοι», δεν εφαρμόζει τις αποφάσεις του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων επί 14 χρόνια και αγνοεί ακόμη και το διεθνές δίκαιο. Ως ”τουρκική” κοινωνία της Δυτικής Θράκης, δεν θέλουμε να ακούμε πια κενά λόγια, καλούμε τον Πρωθυπουργό μας να λάβει άμεσα βήματα για την πραγματική εφαρμογή της ισότητας ενώπιον του νόμου στην περιοχή μας και την ανάπτυξη της περιοχής μας»!