Συρία: «Η Άγκυρα αφήνει τους στρατιώτες της να "σαπίζουν" στις σήραγγες των Κούρδων ανταρτών»



Το Τουρκικό ΓΕΕΔ αποκρύπτει τις απώλειες του στην Συρία αλλά και αλλού

Σύμφωνα με κουρδικό κοινωνικό δίκτυο και βίντεο, “η Άγκυρα αφήνει τους στρατιώτες της να “σαπίζουν” στις σήραγγες των Κούρδων ανταρτών.

Ο Τούρκος Αξιωματικός ( Υπολοχαγός στον βαθμό) “Nuri Melih Bozkurt”, για τον οποίο ο Τούρκος υπουργός Άμυνας ισχυρίστηκε ότι πέθανε στο “νοσοκομείο”, αποδεικνύεται από τους Κούρδους, ότι βρίσκεται σε χέρια Κούρδων ανταρτών.

Έτσι επιβεβαιώνεται, ότι το Τουρκικό ΓΕΕΔ αποκρύπτει τις απώλειες του στην Συρία αλλά και αλλού.

Μόνο χθες 27 Ιουνίου 2022, Κούρδοι αντάρτες στην Βόρεια Συρία, ανακοίνωσαν τον θάνατο τουλάχιστον 26 Τούρκων στρατιωτών σε πρόσφατες ενέργειες, ενώ σε χθεσινό βίντεο Τούρκοι στρατιώτες κάνουν τα πάντα για να κρυφτούν από τους Κούρδους ελεύθερους σκοπευτές χωρίς αποτέλεσμα, αφού τους έχουν όμως συνεχώς στο στόχο.

Κουρδική ιστοσελίδα, ανέφερε ότι ο Τούρκος Αντιπτέραρχος ε.α. και πρώην πιλότος Erdoğan Karakuş, είχε μιλήσει για τακτικά πυρηνικά όπλα του τουρκικού στρατού σε τηλεοπτική εκπομπή στις 23 Μαρτίου 2022.


«Τα τακτικά πυρηνικά όπλα δεν θεωρούνται ατομικές βόμβες. Οι χερσαίες δυνάμεις μας είχαν προηγουμένως τακτικά πυρηνικά όπλα στο απόθεμα τους. Εκτοξεύονται από μονάδες πυροβολικού και προκαλούν ελεγχόμενη καταστροφή. Τα πυρηνικά όπλα που έπεσαν στην Ιαπωνία ήταν 20 κιλοτόνων, τα τακτικά πυρηνικά όπλα είναι μισό κιλότονου», είχε αναφέρει ο ίδιος.

Οι Κούρδοι αποκάλυψαν όμως χθες ότι τα τακτικά πυρηνικά όπλα που είχε αναφέρει ο Καρακούς έχουν χρησιμοποιηθεί κατά κόρον κατά την τουρκική επίθεση που εξαπολύθηκε στις περιοχές Zap, Avaşîn και Metina στις ζώνες άμυνας στο Βόρειο Ιράκ τον Απρίλιο.

Μιλώντας στο Medya Haber TV, το μέλος της Εκτελεστικής Επιτροπής του PKK (Εργατικό Κόμμα του Κουρδιστάν) Ντουράν Καλκάν επεσήμανε ότι ο τουρκικός στρατός χρησιμοποίησε τακτικά πυρηνικά όπλα στο Tepê Sor.

Ο Duran Kalkan ίδιος διερωτήθηκε ποιο «τακτικό πυρηνικό όπλο» και τι τύπο κατέχει ο τουρκικός στρατός;

Σε τουρκικό “Βιετνάμ” όπως όλα δείχνουν, εξελίσσεται η εμπλοκή του Τούρκου προέδρου Ερντογάν στο μέτωπο του Β. Ιράκ και στον συνεχή αγώνα του εναντίον των Κούρδων σε όλα τα μέτωπα της Μέσης Ανατολής.

Οι Τούρκοι αξιωματούχοι μπορεί να πιστεύουν  ότι έχουν ακόμα ποιοτικό στρατιωτικό πλεονέκτημα έναντι των Κούρδων, αλλά θα ήταν ανόητο για την Άγκυρα να υποθέσει ότι ένα τέτοιο πλεονέκτημα θα είναι διαρκές.

Μια πιθανή μαζική χρήση για παράδειγμα, μη επανδρωμένων εναερίων οχημάτων από τους Κούρδους, θα άλλαζε όλα τα δεδομένα στο πόλεμο της Τουρκίας σε Ιράκ, Συρία, και ΝΑ Τουρκία, αφού είναι πιθανό να δούμε θεαματικά κουρδικά κτυπήματα σε τουρκικούς στόχους παντού πλέον.

Τα αποτελέσματα όμως της συμπεριφοράς της Άγκυρας θα τα δούμε σύντομα αφού οι Τούρκοι πολίτες δεν αντέχουν άλλες απώλειες.

Το καθεστώς Ερντογάν αδιαφορεί για τις απώλειες των δυνάμεων του, ενεργώντας αυτοβούλως σύμφωνα με το σχέδιο αναβίωσης της Οθωμανικής αυτοκρατορίας που έχει εκπονήσει ο ίδιος ο πρόεδρος του.