Παραδοχή Τούρκων: ”Μια επιχείρηση κατά της Ελλάδας μέσω Θράκης είναι αδύνατη”-”Επίθεση” σε ΗΠΑ με την Ουάσιγκτον να ”αποθεώνει” την Άγκυρα την ίδια στιγμή



Από την μία οι Τούρκοι ”γλύφουν” τις ΗΠΑ, με την Διοίκηση Μπάιντεν να τα δίνει όλα στην Άγκυρα και από την άλλη, τα ερντογανικά ΜΜΕ, με εντολή του ”Σουλτάνου”, κάνουν ”επίθεση” στις ΗΠΑ για την Αλεξανδρούπολη, ενώ παίρνουν και το μέρος της Ρωσίας!

Ας δούμε το άρθρο που ακολουθεί. Το πιο σημαντικό; Οι Τούρκοι παραδέχονται ότι η Θράκη είναι απόρθητο φρούριο λόγω των Ελληνικών ΕΔ!

Αναλυτικά:

”Οι ΗΠΑ συνεχίζουν να συσσωρεύουν όπλα, στρατιωτικά οχήματα και πυρομαχικά στην Αλεξανδρούπολη, που απέχει μόλις 60 χιλιόμετρα από την Τουρκία. Περισσότερα από 2.500 στρατιωτικά οχήματα μεταφέρθηκαν στην Αλεξανδρούπολη με γιγάντιο μεταφορικό πλοίο. Το πλοίο που φεύγει από το λιμάνι θα επιστρέψει με νέα αποστολή.

Oι ΗΠΑ δραστηροποιούνται σε σε 5 περιοχές της Ελλάδας και συγκεκριμένα στη Σκύρο, στη Ναυτική Βάση Σαλαμίνας, τσο Καστέλι, στην Καλαμάτα και στην Αεροπορική Βάση Ανδραβίδας, ενώ ταυτόχρονα, οι ΗΠΑ συνεχίζουν να αναπτύσσονται στην Αλεξανδρούπολη.

Το γιγάντιο μεταφορικό πλοίο «ARC Endurance», που ελλιμενίστηκε στο λιμάνι της Αλεξανδρούπολης το περασμένο Σαββατοκύριακο, ξεφόρτωσε περισσότερα από 2.500 στρατιωτικά οχήματα και εξοπλισμό, συμπεριλαμβανομένων τανκς και οχημάτων μεταφοράς προσωπικού. Αναφέρθηκε ότι το πλοίο, που έφυγε από το λιμάνι μετά την εκφόρτωση του φορτίου του, θα επέστρεφε στην Αλεξανδρούπολη με νέο στρατιωτικό εξοπλισμό.


Ο απόστρατος Ταξίαρχος Fahri Erenel ανέφερε τα εξής: “Ένα από τα σημαντικά βήματα της πολιτικής περιορισμού της Ρωσίας εφαρμόστηκε. Οι ΗΠΑ δεν μπόρεσαν να στείλουν στρατιωτικές ενισχύσεις στην Πολωνία και τη Ρουμανία και να διευρύνουν το εύρος δράσης τους. Ο ρωσικός πόλεμος παρείχε το επιθυμητό περιβάλλον για τις ΗΠΑ. Σύμφωνα με το όραμα ΝΑΤΟ 2030, έχει ξεκινήσει μια προσπάθεια να τοποθετηθεί μία νέα διοίκηση σώματος στην Πολωνία”.

Σημειώνοντας ότι οι ΗΠΑ έδωσαν το μήνυμα «Θα σας προστατεύσουμε από την Τουρκία» με τις βάσεις και τα φορτία που εγκατέστησαν στην Ελλάδα, ο Erenel είπε, «Δεν υπάρχουν ρήτρες στις διμερείς συμφωνίες που επιτρέπουν στην Ελλάδα να χρησιμοποιήσει την εν λόγω δύναμη κατά της Τουρκίας».

Ερώτηση δημοσιογράφου: «Σε μια πιθανή ένταση, η Τουρκία θα έρθει αντιμέτωπη με τις ΗΠΑ σε χερσαία επιχείρηση;».

Ο Erenel έδωσε την εξής απάντηση στην ερώτηση: “Μια επιχείρηση κατά της Ελλάδας μέσω Θράκης δεν θα είχε νόημα. Η περιοχή δράσης στην περιοχή είναι αρκετά δύσκολη.

Και όλα αυτά, την στιγμή που οι ΗΠΑ ”αποθεώνουν” την Τουρκία. Τι αναφέραμε πρώτοι χθες:

”Άδειασε” του βουλευτές που ζητούν να μην σταλούν μαχητικά στη Τουρκία πριν λίγο η εκπρόσωπος του Λευκού Οίκου Karine Jean-Pierre, καθώς σε ερώτηση δημοσιογράφου, ανακοίνωσε ότι συζητούν την πώληση F-16 στην Τουρκία εδώ και αρκετούς μήνες και ότι ο πρόεδρος των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν υποστήριξε αυτό το αίτημα.

Όλα αυτά, ενώ πριν λίγες ώρες, είχαμε κοινή ανακοίνωση των 10 βουλευτών για το μπλόκο στην πώληση και αναβάθμιση των F-16 στην Τουρκία.

Συγκεκριμένα, στην καθημερινή του συνέντευξη Τύπου, η Jean-Pierre ανέφερε: “Είμαστε πολύ σαφείς σχετικά με τα F-16. Το συζητάμε εδώ και αρκετούς μήνες. Ο Μπάιντεν πραγματικά υποστηρίζει αυτό το αίτημα. Πέρα από αυτό, δεν υπάρχει κάτι νέο”.

Στην ουσία ”αδειάζει” τους Γερουσιαστές και στηρίζει ξεκάθαρα την Άγκυρα!