Αυξάνει την προκλητικότητα ο Ερντογάν – Αυτό σχεδιάζει να κάνει!



Η Τουρκία και ο Ερντογάν ετοιμάζονται να βάλουν στο στόχαστρο τους και πάλι την Ελλάδα με φόντο πάντα τις εκλογές

Κλιμάκωση στα ελληνοτουρκικά βλέπουν οι ειδικοί το ερχόμενο χρονικό διάστημα με την Τουρκία να είναι έτοιμη να αυξήσει την προκλητικότητα εις βάρος της Ελλάδας.

Οι εκλογές στη γειτονική χώρα πλησιάζουν και ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν ετοιμάζεται να δώσει ρεσιτάλ προκειμέν0υ να σώσει ότι σώζεται και να ανεβάσει τα ιδιαιτέρως χαμηλά ποσοστά του στο εσωτερικό της χώρας.

Τα αποτελέσματα των δημοσκοπήσεων που μιλούν για συντριβή από όλους του τους αντιπάλους, φαίνεται πως θορύβησαν τον Τούρκο πρόεδρο που είναι έτοιμος να επαναφέρει στην ατζέντα του το θέμα των νησιών.

Παρά τα όσα ειπώθηκαν και τις συστάσεις που του έγιναν στη Σύνοδο του ΝΑΤΟ στη Μαδρίτη, ο Ερντογάν δεν επιζητεί την αποκλιμάκωση στο Αιγαίο και αναμένεται να το αποδείξει και πάλι.

Σύμφωνα με όσα δήλωσε στο κανάλι του Open, o αντιστράτηγος ε.α. Λάμπρος Τζούμης, είναι εύκολο να γίνει ένα ατύχημα με την Τουρκία καθώς όσο πλησιάζουν οι εκλογές στην Τουρκία, ο Ερντογάν θα γίνεται πιο προκλητικός.

Στόχος είναι να παρουσιαστεί η Ελλάδα ως εκείνη που θα οδηγήσει τις καταστάσεις σε μια πιθανή σύγκρουση και κατά συνέπεια σε ένα θερμό επεισόδιο με απώτερο σκοπό να γνωρίσει ο Ερντογάν μια επικοινωνιακή νίκη που θα τον ανεβάσει στα μάτια του λαού του.

Όπως ανέφερε ο κ. Τζούμης αυτό μπορεί να γίνει είτε με μια παραβίαση εθνικών κυριαρχικών δικαιωμάτων ώστε να αναγκάσει τη χώρα μας να αντιδράσει.

Φυσικά, όπως έχουν ήδη προαναγγείλει Κυβερνητικά στελέχη της Τουρκίας, τη δεύτερη εβδομάδα του Αυγούστου, η γειτονική χώρα ετοιμάζεται να βγάλει για έρευνες το γεωτρύπανο, Abdul Hamid.

Αν οι τούρκοι αποφασίσουν να κινηθούν στα πρότυπα του Oruc Reis, τότε η προκλητικότητα προς τη χώρα μας θα έχει χτυπήσει για μια ακόμη φορά κόκκινο, με τις συνέπειες να είναι άγνωστες.

Ο Ερντογάν φαίνεται πως προσχεδιάζει να κάνει μια προκλητική κίνηση που θα φέρει στα όρια της την Ελλάδα, προσπαθώντας με νύχια και με δόντια να δημιουργήσει ένα θερμό επεισόδιο.