Τουρκία: Η αναβάθμιση των F-16 έκαναν τον Ερντογάν «Τούρκο»!



Μόλις ο Τζo Μπάιντεν «έκλεισε» το μάτι στον Ερντογάν για την αναβάθμιση των F-16, ο σουλτάνος έβγαλε και πάλι τον γνωστό κακό εαυτό του.

Τουρκία: Ο Ερντογάν μπορεί να μην είπε κουβέντα στο ΝΑΤΟ για την Ελλάδα, αλλά μίλησε σε ξένους ηγέτες για τα νησιά και τις αμερικανικές βάσεις. Κίνηση που έδειξε πως ο ακροδεξιός πρόεδρος της Τουρκίας, αναθάρρησέ, μόλις πίστεψε πως πήρε την αναβάθμιση των F-16 από τις ΗΠΑ.

Είναι χαρακτηριστικό πως ο Ερντογάν συνέχισε το αφήγημα πως η Ελλάδα είναι εκείνη που παραβιάζει τον εναέριο χώρο της Τουρκίας(!) και όχι το αντίθετο όπως βλέπει όλος ο κόσμος.

Μάλιστα ο απίθανος Ερντογάν δεν δίστασε να βάλει στο μάτι και ην Κω, με τους αναλυτές στην Τουρκία να ξεσπαθώνουν γύρω από το ελληνικό νησί.

Πάντως μπορεί ο Τούρκος πρόεδρος να «γαυγίζει» μετά το θάρρος που του έδωσε η συνάντηση με τον Μπάιντεν και τα όσα είπε για τα F-16 ο Αμερικανός πρόεδρος όμως αυτό δεν αποτελεί όλη την αλήθεια.

Κι αυτό καθώς το «χάιδεμα» Μπάιντεν στην Τουρκία, προκάλεσε πολλές αντιδράσεις στις ΗΠΑ. Άλλωστε η αναβάθμιση των F-16 αν δεν περάσει από το Κογκρέσο δεν θα γίνει, ότι και αν υπόσχεται ο Μπάιντεν.

Είναι πάντως σοκαριστικό πως ο πρόεδρος Μπάιντεν θα συνηγορούσε για την πώληση αμερικανικών F16 και τον εκσυγχρονισμό τους στην Τουρκία αφότου άκουσε απευθείας από τον Έλληνα πρωθυπουργό, Κυριάκο Μητσοτάκη, τις ανησυχίες λόγω της τουρκικής επιθετικότητας κατά τη διάρκεια της επίσκεψής του στην Ουάσινγκτον.

«Από την στιγμή που η Ελλάδα δεν προκαλεί εμείς δεν επιθυμούμε την ένταση. Η Ελλάδα που έχει παραβιάσει 147 φορές τον εναέριο χώρο μας πρέπει να λογοδοτήσει για αυτό», δήλωσε ο Τούρκος πρόεδρος, σε μια δήλωση για που μπορεί να ληφθεί στα σοβαρά μόνο στο εσωτερικό της χώρας του.

Άλλωστε στην Τουρκία το κλίμα είναι βαρύ για τον Ερντογάν ο οποίος εξακολουθεί να δίνει «ψίχουλα» στον λαό με την μορφή αυξήσεων. Την ίδια η αντιπολίτευση τον σφυροκοπεί και σύμφωνα με τις δημοσκοπήσεις ο Ερντογάν δεν βρίσκει ούτε την ψήφο του!

«Όταν καταλήφθηκαν 18 νησιά, ενώ ήταν νησιά που δεν έπρεπε να είναι οπλισμένα σύμφωνα με τη Συνθήκη της Λωζάνης, τελικά κατέληξαν να είναι στρτατοκρατούμενα. Μάλιστα κανείς δεν αντέδρασε όταν έλεγα το 2017: «Γιατί δεν λες κάτι φίλε;» Τώρα «γιατί οπλίστηκες…» αλλά που ήσουν αδερφέ, μόλις το έμαθες αυτό; Οι εξωτερικές υποθέσεις είναι κάτι διαφορετικό», δήλωσε χαρακτηριστικά ο Κεμάλ Κιλιντζάρογλου.