Τουρκία: Γι αυτό σοκαρίστηκαν οι Τούρκοι – Πάλι έχασαν τα ελληνικά F-16 που πήγαν κρυφά Κύπρο και ΙσραήλΤουρκία: Πάλι έχασαν οι Τούρκοι τα ελληνικά F-16 από τα ραντάρ ενώ αυτά πήγαν κρυφά Κύπρο και Ισραήλ για άσκηση.

Τελικά οι Τούρκοι ένα… θέμα με την αεράμυνά τους το έχουν, αφού πάλι δεν πήραν… χαμπάρι τα οκτώ αεροσκάφη F-16 της 115 Πτέρυγας Μάχης που πήγαν στην Κύπρο και το Ισραήλ για άσκηση.

Την προηγούμενη φορά που οι Τούρκοι απλά είδαν ελληνικά F-16 στην Κύπρο (σ.σ. πριν από δύο χρόνια) είχε σημάνει συναγερμός.

Αυτή την φορά στην άσκηση Frizis Damas 2022 οκτώ ελληνικά F-16 πήγαν στην Κύπρο και το Ισραήλ, γύρισαν και δεν τα… πήρε χαμπάρι κανείς.

Να σημειωθεί πως η ισραλοελληνική άσκηση έγινε αιφνιδιαστικά, αφού δεν υπήρχε επίσημη ανακοίνωσή της.

Μαύρη τρύπα η αεράμυνα της Τουρκίας, ειδικά στο νότο, αφού μάλλον στην Άγκυρα μαθαίνουν τι συμβαίνει μόνο από τις… ελληνικές ανακοινώσεις.

Την ίδια ώρα, όπως διαβάσατε στο geostratigika.gr, oι Ισραηλινοί έχουν βρει στα πρόσωπα των Ελλήνων ικανούς πιλότους ώστε να βελτιώνονται και οι ίδιοι και γιατί όχι να μαθαίνουν (σ.σ. και να μαθαίνουμε) πράγματα.

Γεωπολιτικά αλλά και εξοπλιστικά, Ελλάδα και Ισραήλ βρίσκονται πιο κοντά από ποτέ ενώ οι Ισραηλινοί εκτιμούν τις δυνατότητες των Ελλήνων πιλότων και τους… θέλουν κοντά τους.