Τουρκία: Οι ΗΠΑ χάλασαν τον προγραμματισμό των Τούρκων – Συνεχίζεται η γκρίνια για τα F-35



Η Τουρκία συνεχίζει την άσκηση πίεσης για το θέμα των F-35 μέσω της γκρίνιας!

Κρύος ιδρώτας έχει λούσει τους πάντες στην Άγκυρα μετά την σύνοδο του ΝΑΤΟ, καθώς η Τουρκία νιώθει πως οι ΗΠΑ χάλασαν τον προγραμματισμό τους αναφορικά με τα F-35.

Τη στιγμή που ο Ερντογάν νιώθει πως η συντριβή στις εκλογές έρχεται, οι άνθρωποι του ετοιμάζουν τις επόμενες επικοινωνιακές τους κινήσεις.

Μέσα σε αυτή την πολιτική εντάσσεται και η ασταμάτητη γκρίνια για τα F-35 με τον Τούρκο Αντιπτέραρχο ε.α. Ερντογάν Καρακούς να παίρνει την σκυτάλη και να επιτίθεται προς τις ΗΠΑ και τον πρόεδρο Μπάιντεν.

Σύμφωνα με όσα είπε ο Καρακούς και τα οποία σχολίασε ο ανταποκριτής του ΣΚΑΪ στην Κωνσταντινούπολη, Μανώλης Κωστίδης, οι Τούρκοι σχεδίαζαν να έχουν 100 F-35 .

Στόχος ήταν η ενίσχυση του στόλου τους με τα μαχητικά αεροσκάφη προκειμένου να αλλάξουν τις ισορροπίες στα ελληνοτουρκικά, βλέποντας πάντα πως η Ελλάδα δεν σταματάει να ενισχύεται.

Οι Τούρκοι επιλέγουν να στρέψουν την συζήτηση σε αυτό το θέμα μετά τα όσα ειπώθηκαν προς τον Πρόεδρο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν με το ΝΑΤΟ να στέλνει ξεκάθαρο μήνυμα στην Τουρκία τόσο αναφορικά με το θέμα της Συρίας όσο και με αυτό της Ελλάδας.