Προειδοποίηση της Shell – Τον προσεχή χειμώνα οι ευρωπαϊκές χώρες ίσως να χορηγούν με δελτίο καύσιμα και ηλεκτρική ενέργεια



Ο επικεφαλής του ενεργειακού κολοσσού Shell, τόνισε ότι η Ευρώπη θα αντιμετωπίσει έναν «πραγματικά σκληρό» ενεργειακό χειμώνα.

Στη δίνη της ενεργειακής κρίσης «στροβιλίζεται» η Ευρώπη, υπό την απειλή του Ρώσου προέδρου, Βλαντιμίρ Πούτιν, να κλείσει την στρόφιγγα του φυσικού αερίου προς την ΕΕ.

Στις «φωνές» που προεδοποιούν για έναν δύσκολο, ενεργειακά, χειμώνα, ήρθε να προστεθεί σήμερα και ο επικεφαλής του ενεργειακού κολοσσού Shell, ο οποίος τόνισε ότι η Ευρώπη θα αντιμετωπίσει έναν «πραγματικά σκληρό» ενεργειακό χειμώνα.

Ειδικότερα, ο διευθύνων σύμβουλος της Shell, Ben van Beurden, μιλώντας στην Οξφόρδη, επανέλαβε τις ανησυχίες της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για την εκτόξευση των τιμών. Όπως επισήμανε, η Ευρώπη θα αντιμετωπίσει έναν «πραγματικά σκληρό» χειμώνα εν όψει του αυξανόμενου ενεργειακού κόστους, το οποίο θα μπορούσε να οδηγήσει στην έκδοση δελτίου καυσίμων.

«Θα είναι ένας πραγματικά σκληρός χειμώνας στην Ευρώπη. Όλοι θα αντιμετωπίσουμε πολύ σημαντική κλιμάκωση των τιμών της ενέργειας» δήλωσε ο CEO της Shell στο Εαρινό Συνέδριο Aurora στην Οξφόρδη, όπως μέτέδωσε η βρετανική εφημερίδα The Guardian. Στη χειρότερη περίπτωση, η Ευρώπη θα χρειαστεί να αναπροσαρμόσει την κατανάλωση ενέργειας, συμπλήρωσε, αφήνοντας ανοιχτο και το σενάριο της έκδοσης δελτίου για την κατανάλωση ενέργειας