Αυτό είναι το μοιραίο γεύμα που προκάλεσε τη δηλητηρίαση στην 19χρονη δόκιμο



Αύριο η νεκροψία-νεκροτομή στην Ιταλία

Το γεύμα στο fast food του Λαγκουλέτ της Τυνησίας είναι αυτό που σύμφωνα με όλα τα μέχρι τώρα δεδομένα προκάλεσε την τροφική δηλητηρίαση και οδήγησε στην ραγδαία επιδείνωση της υγείας της και στη συνέχεια στον θάνατό της, 19χρονης Θάλειας Κορδαμπάλου, οποία πέθανε κατά τη διάρκεια του Θερινού Εκπαιδευτικού Πλου της Σχολής Ναυτικών Δοκίμων σύμφωνα με το pronews.

Σύμφωνα με  πληροφορίες η άτυχη Θάλεια γευμάτισε σε αλυσίδα fast food στο Λαγκουλέτ.
Μοιράστηκε το ίδιο χάμπουργκερ, μάλιστα με μία από τις άλλες ναυτικές δοκίμους (έφαγαν από μισό) και ήπιαν το ίδιο μιλκ σέικ.
Επιστρέφοντας στο ΠΓΥ Προμηθέας, εμφάνισαν και οι δύο συμπτώματα δηλητηρίασης.
Η συμφοιτήτρια της άτυχης Θάλειας έκανε επί περίπου δύο ημέρες πυρετό μέχρι 38 και στη συνέχεια αποθεραπεύτηκε.
Αξίζει να σημειώσουμε πως το ιατρικό προσωπικό του Πλοίου Γενικής Υποστήριξης «Προμηθέας» μετά τον απόπλου από την Τυνησία διαχειριζόταν ταυτοχρόνως 15 περιστατικά δηλητηρίασης ναυτικών δοκίμων.

Η 19χρονη που κατέληξε έπειτα από τη δραματική επιδείνωση της υγείας της στο νοσοκομείο Ντελ Μάρε της Νάπολης, παρουσίαζε επίσης πυρετό μέχρι 38-38,5 ο οποίος υποχωρούσε με τη λήψη αντιπυρετικών.

Την Τρίτη, ημέρα που η Θάλεια μεταφέρθηκε στο ιταλικό νοσοκομείο μετά τον κατάπλου του Προμηθέα στη Νάπολη, παρατηρήθηκε πρήξιμο στα πόδια της και το υγειονομικό προσωπικό θεώρησε ότι είναι σύμπτωμα πιθανής ουρολοίμωξης.

Με τον κατάπλου του Προμηθέα στη Νάπολη, βράδυ Τρίτης 23ης Αυγούστου, η Θάλεια πήγε στο νοσοκομείο περπατώντας.

Δυστυχώς, η επιδείνωση της υγείας της ήταν ραγδαία τις επόμενες ώρες.
Εισήχθη στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας το πρωί της Τετάρτης και πρωινές ώρες Πέμπτης 25ης Αυγούστου κατέληξε, βυθίζοντας στο πένθος την οικογένειά της και το Πολεμικό Ναυτικό.