Οι Κούρδοι αντάρτες λένε ότι σκότωσαν 22 Τούρκους στρατιώτες στο βόρειο Ιράκ



«Σύμφωνα με πληροφορίες που ελήφθησαν από το «HPG», 22 Τούρκοι στρατιώτες, ανάμεσά τους τρεις αξιωματικοί, σκοτώθηκαν σε μια σειρά επιχειρήσεων που διεξήγαγαν οι αντάρτες μας εναντίον του τουρκικού στρατού, με αφορμή την επέτειο της έναρξης του ένοπλου αγώνα του PKK», αναφέρει κουρδικό δημοσίευμα.

Στην ανακοίνωση που εκδόθηκε από το Κέντρο Μέσων και Τύπου των Δυνάμεων Λαϊκής Άμυνας (HPG) ανέφερε ότι οι αντάρτες πραγματοποίησαν ενέργειες κατά του τουρκικού κρατικού στρατού στις περιοχές  Σεμζινάν, Ζαπ και Αβασίν από την 1η έως τις 3 Αυγούστου.
 
«22 στρατιώτες του τουρκικού κρατικού στρατού κατοχής σκοτώθηκαν στις ενέργειες των ανταρτών μας με αφορμή τον επερχόμενο γιορτασμό της 15ης Αυγούστου, ημέρας της Αναγέννησης και της Επετείου Έναρξης του ένοπλου αγώνα του PKK.

Σύμφωνα με πληροφορίες, στις επιχειρήσεις καταστράφηκαν 2 οχήματα του τουρκικού στρατού, 4 συστήματα κάμερας παρακολούθησης και 2 θέσεις.

Το HPG ανέφερε ότι ο τουρκικός κρατικός στρατός χρησιμοποίησε χημικά όπλα και βόμβες διασποράς 9 φορές, βομβάρδισε τις περιοχές της αντίστασης 10 φορές με πολεμικά αεροσκάφη, 42 φορές με drones, και δεκάδες φορές με πυροβολικό και όλμους.

Rojava news