Όταν στο Καστελλόριζο ακούστηκε ο Εθνικός Υμνος από 55 Έλληνες στρατιώτες



Σε γνωρίζω από την κόψη…
Η συνεχιζόμενη ένταση μεταξύ Τουρκίας και Ελλάδας στο Αιγαίο και στη Μεσόγειο Θάλασσα έφτασε σε κρίσιμο στάδιο, όπως λένε τα τουρκικά ΜΜΕ, με την ενίσχυση των στρατιωτών στο Καστελόριζο, το οποίο απέχει μόλις 1800 μέτρα από την περιοχή Κας της Αττάλειας

Οι τεταμένες σχέσεις  μεταξύ Τουρκίας και Ελλάδας στο Αιγαίο και τη Μεσόγειο Θάλασσα, σύμφωνα με τα τουρκικά ΜΜΕ, εντάθηκαν ακόμη περισσότερο όταν  55 νέοι Έλληνες στρατιώτες που ήρθαν στο Καστελόριζο, ένα μίλι από την περιοχή Κας της Αττάλειας, τραγούδησαν τον εθνικό τους ύμνο από το πλοίο ενώ κοιτούσαν προς την Τουρκία.

Η συνεχιζόμενη ένταση μεταξύ Τουρκίας και Ελλάδας στο Αιγαίο και στη Μεσόγειο Θάλασσα έφτασε σε κρίσιμο στάδιο, όπως λένε τα τουρκικά ΜΜΕ, με την ενίσχυση των στρατιωτών στο Καστελόριζο, το οποίο απέχει μόλις 1800 μέτρα από την περιοχή Κας της Αττάλειας.

Εκτός από τη μονάδα καταδρομέων και ειδικών επιχειρήσεων που αναπτύχθηκε στο νησί, 55 νέοι στρατιώτες, οι οποίοι στάλθηκαν με πλοίο την προηγούμενη μέρα, παρατάχθηκαν στο κατάστρωμα του πλοίου, τραγούδησαν με υπερηφάνεια και με δυνατή φωνή τον εθνικό τους ύμνο και έκαναν παράσταση πριν μπουν στο λιμάνι.

Ο ειδησεογραφικός ιστότοπος www.evros.gr ανέφερε ότι υποδέχθηκαν τους στρατιώτες στο νησί με σημαίες ως απάντηση στον εθνικό ύμνο που τραγούδησαν από το κατάστρωμα του πλοίου και ότι αυτή η κίνηση ήταν μια καλή απάντηση στην τουρκική πλευρά, που κάνει δηλώσεις για το νησί εδώ και μήνες.

Αναφέρεται επίσης ότι ο ύμνος που τραγουδούσαν οι Έλληνες στρατιώτες ακουγόταν εύκολα στην περιοχή Κας. Οι Έλληνες στρατιώτες συνέχισαν να τραγουδούν τον εθνικό τους ύμνο μέχρι να δέσει το πλοίο στο λιμάνι».

ΤΟ ΒΗΜΑ