Ερντογάν: Γερμανία και Γαλλία όργανα της ελληνικής-ελληνοκυπριακής προπαγάνδας



Επίθεση εναντίον της Γερμανίας και της Γαλλίας εξαπέλυσε ο Τούρκος πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, σε δήλωση του σε δημοσιογράφους στο προεδρικό αεροσκάφος, κατηγορώντας τις δύο χώρες ότι αποτελούν εργαλεία της ελληνικής και της ελληνοκυπριακής προπαγάνδας.

«Δυστυχώς η Γερμανία και η Γαλλία είναι εργαλεία ελληνικής και της ελληνοκυπριακής προπαγάνδας», ανέφερε χαρακτηριστικά.

«Είναι απαράδεκτο να επικρίνεται η χώρα μας με ανακριβείς εκτιμήσεις, ενώ συγχωρούμε τα βήματα της Ελλάδας που αγνοούν το διεθνές δίκαιο» ανέφερε χαρακτηριστικά ο Ερντογάν, προσθέτοντας ότι η Τουρκία έχει αποδείξει τη θέση της υπέρ της Ευρωπαϊκής σταθερότητας καθώς υπήρξε πρωτοπόρος στη λύση της παγκόσμιας κρίσης των σιτηρών.

Αναφερθείς μάλιστα στις σχέσεις της χώρας με τη Ρωσία, υπογράμμισε ότι «πάντα καταφέρναμε να ξεπεράσουμε τις προκλήσεις που αντιμετωπίζουμε μέσω του διαλόγου και της συνεργασίας. Η αμοιβαία κατανόηση που βασίζεται στην αμοιβαία εμπιστοσύνη και σεβασμό που δημιουργήσαμε με τον κ. Πούτιν είναι η εγγύηση των σχέσεών μας».

«Τo σημαντικό υπό τις παρούσες συνθήκες. να διατηρήσουμε και να προωθήσουμε τις σχέσεις μας στη βάση των κοινών μας συμφερόντων και στο πλαίσιο του διεθνούς συστήματος», διαμήνυσε ο Ερντογάν.

Δήλωσε παράλληλα, ότι δεν υπάρχει καθυστέρηση στο έργο του πυρηνικού σταθμού Akkuyu, προσθέτοντας ότι θα επισκεφθεί την επαρχία Μερσίν την επόμενη εβδομάδα για να επιθεωρήσει το έργο.