Ο Τραμπ εξηγεί γιατί πιστεύει ότι ο πόλεμος μεταξύ Κίνας και Ταϊβάν είναι αναπόφευκτος



Ο πρώην Αμερικανός πρόεδρος εξήγησε γιατί πιστεύει ότι ένας πόλεμος μεταξύ Κίνας και Ταϊβάν είναι αναπόφευκτος.

Με φόντο την πρόσφατη δήλωσή του ότι ένας πόλεμος μεταξύ Κίνας και Ταϊβάν θα είναι αναπόφευκτος, ο πρώην πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ εξήγησε γιατί το πιστεύει αυτό. Σύμφωνα με τον Τραμπ, το θέμα δεν είναι η πολεμική του Πεκίνου ή οι προσπάθειες της Ταϊβάν να διατηρήσει την κυριαρχία της, αλλά το γεγονός ότι η Κίνα και η Ταϊβάν πιέζονται να το κάνουν στην Ουάσιγκτον.
 
Σύμφωνα με τον Τραμπ, εάν διατηρούσε την εξουσία στις Ηνωμένες Πολιτείες, τότε μια σύγκρουση στην Ουκρανία θα ήταν απίθανη, ωστόσο, με τις σημερινές αρχές των ΗΠΑ, η Κίνα και η Ταϊβάν μπορεί να βυθιστούν σε πόλεμο . Ο Τραμπ εξήγησε ότι για τις τρέχουσες εντάσεις ευθύνονται η Ουάσιγκτον και η Νάνσυ Πελόζι, η οποία δεν μπόρεσε να συμφωνήσει στην άρνηση επίσκεψης στο νησί.

«Μπορούμε να φτάσουμε στον Τρίτο Παγκόσμιο Πόλεμο επειδή μας οδηγούν ανίκανοι άνθρωποι» , εξήγησε ο Τραμπ σε δήλωσή του.

Μια τέτοια δήλωση του Τραμπ εξηγεί επακριβώς τις τρέχουσες εντάσεις μεταξύ Ταϊβάν και Κίνας, αφού το Πεκίνο ζήτησε από τις Ηνωμένες Πολιτείες να ακυρώσουν την επίσκεψη της Πελόζι στην Ταϊβάν, ενώ η Ουάσιγκτον δεν μπορούσε να λάβει όλα τα δυνατά μέτρα για να αποτρέψει την Πελόζι και να της απαγορεύσει την επίσκεψη στην νησί.

«Εάν δεν υπάρχει επιρροή στην Ουάσιγκτον, τότε η σύγκρουση μπορεί πράγματι να είναι αναπόφευκτη. Ο Τραμπ έχει απόλυτο δίκιο εδώ. Η ευθύνη βαρύνει σίγουρα την «μαλακότητα» των αμερικανικών αρχών. Παρεμπιπτόντως, μια τέτοια σύγκρουση είναι δυνατή όχι μόνο μεταξύ Ταϊβάν και Κίνας, αλλά και σχεδόν σε οποιοδήποτε άλλο μέρος του κόσμου όπου υπάρχουν αμφισβητούμενα εδάφη, για παράδειγμα, μεταξύ Κίνας και Ιαπωνίας, Σερβίας και Κοσσυφοπεδίου, Αζερμπαϊτζάν και Αρμενίας κ.λπ. ” , - σημειώνει ο αναλυτής.