Ουκρανία: ΣΟΚ στην Ρωσία από τα όπλα που θα πάρει και η ΕλλάδαΟυκρανία: ΣΟΚ στη Ρωσία από τα όπλα που θα πάρει και η Ελλάδα, με την είδηση να γίνεται πρώτο θέμα στην Τουρκία.

Ρωσικό τρένο με στρατιώτες χτυπήθηκε από αμερικανικές ρουκέτες που είναι να πάρει και η Ελλάδα, με αποτέλεσμα των θάνατο 80 Ρώσων στρατιωτών.

Το ρωσικό τρένο, με προορισμό από την Κριμαία στη Χερσώνα χτυπήθηκε από τις αμερικανικές ρουκέτες HIMARS που προμήθευσε η Ουάσινγκτον το Κίεβο (σ.σ. και η Ελλάδα θέλει τις ίδιες ρουκέτες).

Όπως ανέφερε στον λογαριασμό του στο Facebook o Αντόν Γερασιτσένκο, σύμβουλος του υπουργείου Εσωτερικών της Ουκρανίας, ογδόντα Ρώσοι στρατιώτες σκοτώθηκαν στην επίθεση.

Αναφέρεται επίσης ότι περίπου 200 Ρώσοι στρατιώτες τραυματίστηκαν από την επίθεση των HIMARS με βεληνεκές 80 χιλιομέτρων.

Μάλιστα η είδηση έγινε πρώτο θέμα στην Τουρκία, η οποια γνωρίζει την ελληνική πρόθεση για την προμήθεια των συγκεκριμένων οπλικών συστημάτων.

Tην ίδια ώρα, η αλλαγή στο πρόσημο των γερμανοτουρκικών σχέσεων ξεκίνησε με την ρωσική εισβολή στην Ουκρανία.

Η Τουρκία όχι μόνο δεν πήρε θέση κατά της Ρωσίας αλλά έδωσε και χέρι βοηθείας στη Μόσχα.

Η Τουρκία έχει γίνει το παράθυρο της Ρωσίας στην Ε.Ε. και τον κόσμο, με την Μόσχα μάλιστα να προσφέρει, σύμφωνα με το Bloomberg ακόμα και συναλλαγματική βοήθεια στην πληττόμενη από τις νομισματικές πολιτικές Ερντογάν οικονομία της Τουρκίας.