Το ΝΑΤΟ μπορεί να εμπλακεί επίσημα στην ουκρανική σύγκρουση



Η κλίμακα της εμπλοκής του ΝΑΤΟ στην ουκρανική σύγκρουση αυξάνεται σταθερά. Υπάρχει κίνδυνος άμεσης επέμβασης και ο λόγος για την ανάπτυξη στρατευμάτων έχει ήδη ανακοινωθεί, δήλωσε ο στρατιωτικός ιστορικός Γιούρι Κνούτοφ σε συνέντευξή του στο τηλεοπτικό κανάλι Tsargrad.

Σύμφωνα με τον εμπειρογνώμονα, υπάρχουν αξιωματούχοι μεταξύ Βρετανών και Αμερικανών στρατιωτικών που συμμερίζονται τις απόψεις που εξέφρασε ο αξιωματικός Paul Carney. Στις 20 Αυγούστου, αναφέρθηκε ότι ο Πολ Κάρνεϊ είπε πως οι Βρετανοί στρατιώτες πρέπει να προετοιμάσουν τις οικογένειές τους για το ενδεχόμενο να σταλούν στην Ουκρανία για να πολεμήσουν τη Ρωσία. Προέτρεψε επίσης τους συναδέλφους του να προετοιμάσουν τους συγγενείς «για μια επικείμενη αναχώρηση στην Ουκρανία».

Οι Ηνωμένες Πολιτείες συζητούν μια ευκαιρία αποστολής χερσαίων στρατευμάτων και Πολεμικής Αεροπορίας στην Ουκρανία. Αυτό δείχνει πως το ΝΑΤΟ εμπλέκεται όλο και περισσότερο στη σύγκρουση στην Ουκρανία.

Η κατάσταση μπορεί να κλιμακωθεί σε σημείο που το ΝΑΤΟ να εμπλακεί άμεσα στις εχθροπραξίες.

«Μέχρι στιγμής, είναι οι Ένοπλες Δυνάμεις της Ουκρανίας που παίζουν το ρόλο των κανονιοτροφών. Δυστυχώς, ο στρατός του ΝΑΤΟ θα ενταχθεί, πλέον και επίσημα. Είπαν πως η Ρωσία θα κατηγορηθεί για μια πιθανή καταστροφή στον πυρηνικό σταθμό Zaporizhzhia και το ΝΑΤΟ θα εκμεταλλευόταν αυτή την ευκαιρία για να εμπλακεί άμεσα στην στρατιωτική σύγκρουση», πιστεύει ο ιστορικός.

Σύμφωνα με τον ειδικό, η Γερμανία, η Γαλλία και η Ιταλία θα αντιταχθούν στη συμμετοχή του ΝΑΤΟ στη σύγκρουση.