Παραμένει ο συναγερμός στον Έβρο – Νέες απίστευτες προκλήσεις από Τουρκία



Δεν έχουν τέλος οι τουρκικές προκλήσεις με τις παραβιάσεις του ελληνικού εσωτερικού χώρου να...δίνουν και να παίρνουν - «Συναγερμός» στον Έβρο.

Ελληνοτουρκικά: Την ώρα που Χουλουσί Ακάρ, προχωρά σε απίστευτες απειλές, η προκλητική στάση της Τουρκίας συνεχίζεται με νέες υπερπτήσεις πάνω από ελληνικά νησιά.

Το πρωί της Τρίτης (23/08) δύο ζεύγη τουρκικών F-16 εισήλθαν στο FIR Αθηνών, χωρίς να καταθέσουν σχέδιο πτήσης, παραβίασαν τον εθνικό εναέριο χώρο και στη συνέχεια:

Το πρώτο τουρκικό ζεύγος πέταξε πάνω από τα Διβούνια, βορειοδυτικά Κάσου-Καρπάθου, στα 27.000 πόδια στις 10:57 το πρωί και τρία λεπτά αργότερα το δεύτερο ζευγάρι των τουρκικών F-16 πέταξε πάνω από το Καμηλονήσι, βορειοδυτικά Κάσου-Καρπάθου, στα 27.000 πόδια επίσης.

Σε όλες τις περιπτώσεις τα τουρκικά αεροσκάφη αναγνωρίσθηκαν και αναχαιτίσθηκαν από αντίστοιχα ελληνικά μαχητικά, σύμφωνα με τους διεθνείς κανόνες, κατά πάγια τακτική, όπως έκανε γνωστό το ΓΕΕΘΑ.

Συναγερμός στα σύνορα
Όλα αυτά λοιπόν τη στιγμή που η φύλαξη των συνόρων στον Έβρο έρχεται στην κορυφή της ατζέντας της έκτακτης συνεδρίασης του ΚΥΣΕΑ. Με δόλωμα τους εξαθλιωμένους μετανάστες ο Ερντογάν προσπαθεί να υλοποιήσει ένα ύπουλο σχέδιο με στόχο να θέσει ζήτημα νέων συνόρων, προκαλώντας έναν υβριδικό πόλεμο μέσω του μεταναστευτικού.

Μάλιστα, ο πρώην αρχηγός ΓΕΝ της Τουρκίας, έχει ξεκάθαρο πως υπάρχει πρόθεση οι λαθραίοι μετανάστες να γίνουν «όπλο» εναντίον της Ελλάδας.

Από την άλλη, η ελληνική πλευρά ενισχύει περαιτέρω το φράχτη στον Έβρο προκειμένου να αποφευχθεί μια νέα προσπάθεια εισβολής όπως αυτή τον Μάρτη του 2020.

Να σημειωθεί πως το θέμα του προσφυγικού έχει επανέλθει στην ατζέντα το τελευταίο διάστημα, ειδικά μετά τον εγκλωβισμό 38 ανθρώπων σε νησίδα στα σύνορα Ελλάδας – Τουρκίας και τη παραδοχή για τον θάνατο ενός 5χρονου παιδιού.