Τουρκία: Η κρυφή ατζέντα Ερντογάν και Πούτιν και πόσο επηρεάζει την ΕλλάδαΠούτιν και Ερντογάν φέρονται να είχαν και κρυφή ατζέντα στη μεταξύ τους συνάντηση, η οποία σύμφωνα με αναλυτές επηρεάζει και την Ελλάδα.

Τουρκία: Σύμφωνα με ειδικούς αναλυτές Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν και Βλαντμιρί Πούτιν είχαν και μια κρυφή ατζέντα η οποία αφορά την Ελλάδα!

Ο Παναγιώτης Παστουσέας υποναύαρχος ε.α. και ο Πολύκαρπος Αδαμίδης καθηγητής κοινοτικού δικαίου και διεθνών σχέσεων σχολής Ευελπίδων μίλησαν για τις τουρκικές προκλήσεις καθώς βγαίνει σε τρεις μέρες το γεωτρύπανο, αλλά και για το κατά πόσο επηρεάζεται η Ελλάδα από τη συνάντηση Πούτιν – Ερντογάν.

Την ώρα που ο Πούτιν είναι έξαλλος με την Τουκία για τα Bayraktar, ;oπως αποκάλυψε ο κ. Αδαμίδης μεταξύ του Ρώσου και του Τούρκου ηγέτη συζητήθηκε και μια κρυφή ατζέντα!

Αυτή αφορά διάφορες διευκολύνσεις που θα παρέχει η Τουρκία στην αποκλεισμένη από τον υπόλοιπο κόσμο Ρωσία λόγω της εισβολής της στην Ουκρανία. Κι αυτό προκειμένου η Ρωσία να καταφέρει να παρακάμψει τις κυρώσεις που έχουν επιβληθεί από τη Δύση στην χώρα του Πούτιν.

Αυτές οι διευκολύνσεις έχουν να κάνουν, μεταξύ άλλων, με παροχές από το τουρκικό τραπεζικό σύστημα στο ρωσικό, με τη χρησιμοποίηση τουρκικών διυλιστηρίων, αλλά και τερματικών σταθμών για τη μεταφορά του ρωσικού αργού πετρελαίου.

Από εκεί και πέρα στις 9 Αυγούστου βγαίνει το τέταρτο τουρκικό γεωτρύπανο το οποίο επίσης αφορά την Ελλάδα. Η διαδρομή του, η οποία προς το παρόν κρατείται ως «επτασφράγιστο μυστικό»  θα δείξει και που ακριβώς το πάει ο Ερντογάν.

Πρόκειται για ένα υπερσύγχρονο γεωτρύπανο το οποίο μπορεί να κάνει γεωτρήσεις στα 12 χιλιόμετρα κάτω από τον βυθό και σε βάθος υδάτων στα 3 χιλιόμετρα.

Σύμφωνα με τον υποναύαρχο Παστουσέα υπάρχουν τρία πιθανά σημεία που θα κινηθεί το γεωτρύπανο: Νοτιοδυτικά της Κύπρου στο οικόπεδο 6, στο Βορειοανατολικά της Κύπρου όπου εκεί θα δράσει με άδεια από το ψευδοκράτος, ενώ υπάρχει και η διαδρομή που ακολούθησε το Oruc Reis το 2020, κοντά στο Καστελόριζο.

Εκεί όμως που θα η ένταση θα χτυπήσει «κόκκινο» και η Ελλάδα θα πρέπει να αντιδράσει έντονα αν συμβεί θα είναι αν το γεωτρύπανο που θα βγάλει η Τουρκία κατευθυνθεί προς τις περιοχές του τουρκολυβικού μνημονίου!

Την ίδια ώρα η Ελλάδα δεν ανησυχεί για για την αναβάθμιση των τουρκικών Akinci, καθώς η οικονομία της Τουρκίας καταρρέει και ο Ερντογάν δέχεται έντονα «πυρά».