Αλλάζουν όλα: Έρχεται Ελλάδα ο Αρχηγός της Ινδικής ΠΑ – Προς κοινές αεροπορικές ασκήσεις – ”Οι Έλληνες έχουν τεράστιες δυνατότητες”



Σε μία σημαντική αποκάλυψη προχώρησε ένα από τα μεγαλύτερα Ινδικά ΜΜΕ, το οποίο αναφέρει πως ”o Αρχηγός της Ινδικής Πολεμικής Αεροπορίας Air Chief Marshal Vivek Ram Chaudhari θα επισκεφτεί την Ελλάδα’΄.

Πρόκειται για μία σημαντική εξέλιξη, καθώς εδώ και μήνες αναφέρουμε πως Ελλάδα και Ινδία πρέπει να έρθουν πιο κοντά αμυντικά.

Η εξέλιξη επιβεβαιώνει και το Directus.gr, καθώς είχαμε αναφέρει πως έρχεται μία σημαντική εξέλιξη το επόμενο χρονικό διάστημα ανάμεσα στις δύο χώρες!

Τι αναφέρει το Ινδικό ΜΜΕ:

”Η επίσκεψη του αρχηγού της IAF στην Ελλάδα θα είναι game changer

Η επίσκεψη του Αρχηγού της Αεροπορίας, Στρατάρχη V.R.Chaudhari στην Ελλάδα, θεωρείται ως game changer , σίγουρα για την Ινδική Πολεμική Αεροπορία (IAF), αλλά και από άποψη στρατηγικών μηνυμάτων.

Διότι, η Ελλάδα, μέρος του Οργανισμού Βορειοατλαντικού Συμφώνου (ΝΑΤΟ) υπό την ηγεσία των Ηνωμένων Πολιτειών της Αμερικής, μπορεί να προσφέρει μεγάλη τακτική βοήθεια στην IAF καθώς η αεροπορία της πετά όχι μόνο με το Rafale που έχει αποκτήσει η Ινδία από τη Γαλλία, αλλά και με F-16 C/D, που διαθέτει η Πολεμική Αεροπορία του Πακιστάν.”

«Η Ελληνική Πολεμική Αεροπορία έχει αποκτήσει και τα δύο αεροπλάνα και θα έχει ξεκάθαρη ιδέα για τις επιχειρησιακές πτυχές ενός αγώνα Rafale εναντίον F16 C/D», ανέφεραν πηγές υψηλού επιπέδου. Επί του παρόντος, το F16C/D είναι το καλύτερο μαχητικό που έχει το Πακιστάν. Έχει το F16A/B, αλλά ανήκει σε προηγούμενη γενιά. Έτσι, οι Έλληνες, έχοντας τόσο το Rafale όσο και το F16C/D θα έχουν ξεκάθαρη και επίσης αμερόληπτη άποψη όσον αφορά τις επιδόσεις και των δύο αεροπλάνων και τον τρόπο σύγκρισης μεταξύ τους επιχειρησιακά. Αυτό θα βοηθήσει την IAF να αντιμετωπίσει την Πολεμική Αεροπορία του Πακιστάν, εάν χρειαστεί.

Με τις δύο χώρες να έχουν το Rafale, θα είναι μια ευκαιρία να συνεργαστούμε και να μοιραστούμε πληροφορίες για το μαχητικό. Οι Έλληνες έχουν σημαντική εμπειρία με το Rafale.»

Η στρατηγική πτυχή της επίσκεψης προέρχεται από το γεγονός ότι οι Έλληνες έχουν μια δύσκολη σχέση με την Τουρκία, επίσης χώρα του ΝΑΤΟ. Αυτό είναι ένα πρόβλημα που επιμένει εδώ και πολλά χρόνια. Ενώ η Ινδία και η Τουρκία έχουν διπλωματικούς και οικονομικούς δεσμούς, η στρατιωτική βοήθεια της Άγκυρας στο Ισλαμαμπάντ έχει προκαλέσει μεγάλη ανησυχία.

Η Τουρκία κατασκευάζει τέσσερις βαριές κορβέτες κλάσης MILGEM για το Πολεμικό Ναυτικό του Πακιστάν. Τρεις κορβέτες, που ονομάζονται Babur-class από το Πακιστάν, βρίσκονται σε διαφορετικές καταστάσεις ετοιμότητας και μία έχει ενταχθεί στον στόλο.

Η Τουρκία πούλησε επίσης το PNS Moawin, ένα δεξαμενόπλοιο στόλου στο ναυτικό του Πακιστάν και επισκεύασε το PNS Alamgir, μια φρεγάτα με κατευθυνόμενους πυραύλους, και ως εκ τούτου, ένα πολεμικό πλοίο πρώτης γραμμής. Είχε προβλήματα με το σόναρ, τα συστήματα ελέγχου πυρός και το ραντάρ. Εξάλλου, το PNS Alamgir συμμετείχε επίσης σε μια υψηλού προφίλ τουρκική ναυτική άσκηση — Dogu Akdeniz — με τους Τούρκους στη Μεσόγειο Θάλασσα τον Νοέμβριο του περασμένου έτους.”

Στην ουσία, αυτό που μας αναφέρει το Ινδικό ΜΜΕ, είναι πως έρχονται και κοινές αεροπορικές ασκήσεις ανάμεσα σε Ελλάδα και Ινδία! Η εξέλιξη αλλάζει πλέον τα δεδομένα στη περιοχή!