Eλληνοτουρκικά: Δεν ενεργοποιήθηκε ακόμα η αντι-drone ασπίδα στο Αιγαίο – Σκέψεις για άμεση ενεργοποίηση



Το ελληνικό anti-drone dome έχει μπει στην τελική ευθεία ενεργοποίησής τους. Πως ακριβώς θα λειτουργεί;

Eλληνοτουρκικά: Δυναμική θα είναι η απάντηση από την Ελλάδα στη συστηματική παραβίαση του εναέριου της χώρου από την Τουρκία μέσω μη επανδρωμένων αεροσκαφών τύπου drone.

Η ενεργοποίηση της anti-drone ασπίδας στο Αιγαίο η οποία θα αναχαιτίζει τις επιθέσεις των Τουρκικών drone στον Εθνικό Εναέριο Χώρο της χώρας αναμένεται να γίνει σύντομα την ώρα που οι Τούρκοι φαίνεται να ετοιμάζουν θερμό επεισόδιο σε Αιγαίο και Εβρο.

Σύμφωνα με το καθημερινό δελτίο της ΓΕΕΘΑ, το οποίο δείχνει πολλές παραβιάσεις, το σύστημα αυτό δε βρίσκεται ακόμη σε λειτουργία όμως υπάρχει μια γενική εκτίμηση ότι το Ελληνικό Πεντάγωνο επιδιώκει να στείλει το μήνυμά του στην Άγκυρα άμεσα και μέσω πράξεων και όχι κάποιας ανακοίνωσης.

Όμως οι σκέψεις δείχνουν ότι στο προσεχές χρονικό διάστημα το σύστημα το οποίο θα μπορεί να εντοπίζει τα drones και να τα εκτρέπει της πορείας τους θα ενεργοποιηθεί.

Eλληνοτουρκικά: Πως ακριβώς θα λειτουργεί το σύστημα
Το σύστημα το οποίο θα λειτουργήσει όπως φαίνεται σύντομα στην Ελλάδα εντοπίζει τα UAV οχήματα τα οποία προορίζονται για τον εναέριο χώρο της Ελλάδας και έχει τη δυνατότητα να παρεμβαίνει στη πορεία τους ακόμη και στο λογισμικό τους.

Έτσι τα τουρκικά UAV θα εκτρέπονται πριν καν προλάβουν να εισέλθουν στον εναέριο χώρο της χώρας μας.

Οι προηγούμενοι μήνες έχουν χρησιμοποιηθεί για την κατάλληλη μελέτη και προετοιμασία απόκτησης αλλά και εγκατάστασης των συγκεκριμένων συστημάτων με τις παρουσιάσεις από Γαλλία αλλά και Ισραήλ για το drone dome να ξεχωρίζουν.

Μάλιστα τις δυνατότητες του drone done είδε από κοντά ο αρχηγός του ΓΕΕΘΑ Κωνσταντίνος Φλώρος σε επίσκεψή του στο Ισραήλ.

Το συγκεκριμένο σύστημα με ραντάρ 360 μοιρών έχει τη δυνατότητα να εντοπίζει έγκαιρα εχθρικά αεροσκάφη και κάνοντας παρεμβολές να διακόπτει την επικοινωνία τους με το έδαφος βγάζοντάς τα εκτός μάχης.

Να σημειωθεί ότι παρόμοιο σύστημα ετοιμάζεται να ενεργοποιήσει και η Κύπρος ενώ η Ελλάδα απαντάει και με δικά της Γαλλικά drone τα οποία έρχονται σε τιμή σοκ.