Σε κλοιό ελληνικών και ινδικών Rafale Τουρκία και Πακιστάν με BrahMos – Θέλουν να καταστρέψουν τα Bayraktar



Ελληνοτουρκικά: Σε κλοιό ελληνικών και ινδικών Rafale Τουρκία και Πακιστάν με την επίσκεψη του αρχηγού της Πολεμικής Αεροπορία της Ινδίας στην Ελλάδα να βάζει δύσκολα σε Άγκυρα και Ισλαμαμπάντ.

Ο αρχηγός της ινδικής Πολεμικής Αεροπορίας, είναι πιθανό να πραγματοποιήσει επίσκεψη στην Ελλάδα, κάτι που θα μπορούσε να αλλάξει το παιχνίδι για το Νέο Δελχί και την Αθήνα.

«Η Ελληνική Πολεμική Αεροπορία έχει αποκτήσει και τα δύο αεροπλάνα και θα έχει ξεκάθαρη ιδέα για τις επιχειρησιακές πτυχές ενός αγώνα Rafale εναντίον F16 C/D», ανέφεραν πηγές υψηλού επιπέδου στο ινδικό ειδησεογραφικό πρακτορείο Times Now, γράφει το eurasiantimes.com.

Επί του παρόντος, τα F-16C/D είναι τα καλύτερα μαχητικά που έχει στην κατοχή του το Πακιστάν. Η χώρα διαθέτει επίσης F-16A/B, αλλά είναι προηγούμενης γενιάς.

«Ως εκ τούτου, η HAF (ελληνική Πολεμική Αεροπορία) θα μπορούσε να μοιραστεί κρίσιμες πληροφορίες με την IAF (ινδική Πολεμική Αεροπορία) σχετικά με τις επιδόσεις τόσο των Rafale όσο και των F-16C/D, κάτι που θα μπορούσε να ωφελήσει τον ινδικό στρατό σε οποιαδήποτε πιθανή μελλοντική σύγκρουση με το Πακιστάν», τονίζεται.

Ινδία και Ελλάδα αναμένεται να θέσουν στο τραπέζι της συνεργασίας και την αντιμετώπιση των τουρκικών Bayraktar, καθώς πιστεύεται πως η Τουρκία έχει εξοπλίσει και το Πακιστάν με τα τουρκικά drone.

«Η Ελλάδα και η Ινδία μπορούν να συνεργαστούν σε τεχνολογίες άμυνας κατά των μη επανδρωμένων αεροσκαφών για την αντιμετώπιση της απειλής των μη επανδρωμένων αεροσκαφών από την Τουρκία και το Πακιστάν», αναφέρεται στους eurasiantimes.com.

Σύμφωνα με το δημοσίευμα, αρχικά, η Ελλάδα «θα μπορούσε να μοιραστεί τα δεδομένα για τα χαρακτηριστικά πτήσης και την υπογραφή ραντάρ των τουρκικής κατασκευής drones με την Ινδία, καθώς ο ελληνικός στρατός πρέπει να έχει συγκεντρώσει σημαντικές πληροφορίες για τουρκικά drones που πετούν τακτικά πάνω από ελληνικά νησιά».

«Λαμβάνοντας υπόψη ότι τα drones είναι μικρού μεγέθους και είναι δύσκολο να εντοπιστούν στα ραντάρ, τέτοιες πληροφορίες θα μπορούσαν να αποδειχθούν πολύτιμες για την Ινδία σε περίπτωση πιθανής σύγκρουσης με το Πακιστάν στην οποία θα μπορούσαν να χρησιμοποιηθούν τουρκικής κατασκευής drones» συμπληρώνει ο συντάκτης.

Την ίδια ώρα η Ινδία χρησιμοποιεί το ρωσικής κατασκευής σύστημα αεράμυνας S-400, που χρησιμοποιείται επίσης από την Τουρκία, έτσι οι τρατιωτικές ασκήσεις με την Ινδία θα μπορούσαν να επιτρέψουν στο HAF να δοκιμάσει τα Rafale ενάντια στους S-400.

Επιπλέον, «η Ελλάδα μπορεί επίσης να αγοράσει τον ινδικό πύραυλο κρουζ BrahMos που θα μπορούσε να ενσωματωθεί με το αεροσκάφος της Rafale», σημειώνεται ενώ σύμφωνα με προηγούμενη αναφορά των EurAsian Times , μια μικρότερη και ελαφρύτερη έκδοση του BrahMos, το BrahMos-NG (Επόμενη Γενιά), βρίσκεται υπό ανάπτυξη και θα είναι συμβατή με το γαλλικής κατασκευής Rafale.