Χαλίφα Χαφτάρ: Φτιάξαμε στρατό για να κάνουμε τη Λιβύη κράτος



«Χαφτάρ: Δεν φτιάξαμε στρατό για να σταθούμε στο πλάι και να παρακολουθούμε τη Λιβύη να σύρεται στην άβυσσο από τους καταχραστές»
Αύγουστος 30, 2022. Ελλάδα.

Ο Ανώτατος Διοικητής των Ενόπλων Δυνάμεων της Λιβύης, Στρατάρχης Χαλίφα Χάφταρ, είπε ότι «δεν φτιάξαμε έναν στρατό για να σταθούμε στο πλάι και να παρακολουθούμε τη Λιβύη να σύρεται στην άβυσσο από τους καταχραστές», σημειώνοντας ότι η αποφασιστική λύση «είναι στα χέρια του λαού και αυτός πρέπει να ηγηθεί μόνος του για να ανακτήσει τα δικαιώματά του και να χτίσει το κράτος του», όπως σημειώνει η Libyan Address.

Αυτό είπε κατά τη διάρκεια της ομιλίας του, χθες, Δευτέρα, κατά τη συνάντησή του με τον λαό και τους αξιωματούχους της πόλης Κούφρα.

Ο Γενικός Διοικητής κάλεσε τους Λίβυους να μην περιμένουν μια πολιτική τάξη ή ένα ξένο κόμμα να τους ανακουφίσει από τα δεινά τους, προσθέτοντας: «Εμείς, ο λαός και ο στρατός, πρέπει να διορθώσουμε την κατάσταση πριν είναι πολύ αργά, όπως ακριβώς αντιμετωπίσαμε μαζί τον κίνδυνο της τρομοκρατίας».

Ο Γενικός Διοικητής πρόσθεσε: «Σήμερα και αύριο, εμείς και ο λαός όσο νοιώθουμε δεμένοι είμαστε ικανοί να καταστρέψουμε τα είδωλα των πολιτικών», επισημαίνοντας ότι «οι παρίες πρέπει να προσέχουν γιατί δεν φτιάξαμε στρατό για να σταθούμε στο πλάι και να παρακολουθούμε τη Λιβύη να σέρνεται στην άβυσσο από καταχραστές.

Ο Γενικός Διοικητής έδειξε ότι «κανείς εκτός από τον ίδιο τον λαό δεν θα σώσει τη Λιβύη, θα δώσει αυτός την λύσει και θα φτιάξει τον οδικό της χάρτη και θα την προστατεύσουμε».

Ο Γενικός Διοικητής κάλεσε τις ενεργές εθνικές δυνάμεις να ανασυνταχθούν και να συγκεντρωθούν για να γείρουν τη πλάστιγγα στο συμφέρον του λαού.

addresslibya.com