Οι Τούρκοι προεξοφλούν το αποτέλεσμα αν γίνει μάχη στο Αιγαίο



Απίστευτο! Στην Τουρκία συζητούν μέχρι και για το αποτέλεσμα που μπορεί έχει ένα πόλεμος με την Ελλάδα αν την βοηθήσουν οι ΗΠΑ.

Το τραγούδι του Νίκου Παπάζογλου «όλα τριγύρω αλλάζουνε, κι όλα τα ίδια μένουν» αποτυπώνει πλήρως την πορεία των ελληνοτουρκικών σχέσεων το τελευταίο διάστημα. Οι Τουρκικές προκλήσεις δίνουν και παίρνουν, ξεπερνώντας κάθε όριο το κλίμα έντασης.

Όπως διαβάστε στο Sportime, η κίνηση των ΗΠΑ να πωλούν και πάλι πολεμικό εξοπλισμό στην Κύπρο, έκανε τους Τούρκους να… βράζουν, με αποτέλεσμα να μην αποκλείεται να ωθήσει ακόμη περισσότερο τους γείτονες να «ψάξουν» ένα θερμό επεισόδιο με την Ελλάδα.

Την ίδια ώρα, τα σενάρια για πολεμική σύρραξη μεταξύ Τουρκίας και Ελλάδας συνεχίζονται ακατάπαυστα στη γειτονική χώρα. Μάλιστα, στα τοπικά ΜΜΕ συζητούν πλέον για το αποτέλεσμα που μπορεί να έχει μια ενδεχόμενη σύγκρουση ανάμεσα στις δύο χώρες, βάζοντας στο «κάδρο» και τις ΗΠΑ.

Ειδικότερ,α ο Τούρκος Αντιπτέραρχος ε.α Χακί Πεκίν, ανάφερε ότι αν οι ΗΠΑ σταθούν στο ελληνικό πλευρό, τότε θα υπάρξει επανάληψη της «ναυμαχίας του Ναυαρίνου», κάνοντας λόγο για συντριβή του τουρκικού στόλου στο Αιγαίο.

Όπως εξήγησε – και μετέδωσε ο ανταποκριτής του ΣΚΑΪ στην Κωνσταντινούπολη – οι ΗΠΑ και η Ελλάδα δεν έχουν την ισχύ πραγματοποιήσουν μια χερσαία επιχείρηση, όμως ο τουρκικός στόλος και η αεροπορία θα υποστούν ολική καταστροφή.

Αναλυτικά δήλωσε: «Να σας πως οι ΗΠΑ και η Ελλάδα δεν μπορούν να εισβάλουν στην Τουρκία από ξηράς. Η ισχύς τους δεν είναι αρκετή. Αλλά μπορούν να ξεκινήσουν μια σύγκρουση στο Αιγαίο και να καταστρέψουν το ναυτικό μας, όταν αυτό ξεκινήσει από τη βάση του στο Γκιόλτζουκ, μαζί με τις ΗΠΑ, όπως έκαναν και στο Ναβαρίνο.

Θα μπορούσαν να καταστρέψουν την Αεροπορία μας λόγω της αδυναμίας της αεροπορίας μας. Σήμερα δεν είναι αδύναμη, αλλά στο μέλλον δεν ξέρουμε. Εάν αφήσετε αυτήν την Τουρκία χωρίς Αεροπορία, ανεπαρκή Αεροπορία και κατεστραμμένο Ναυτικό, τότε η Τουρκία θα επιστρέψει στα παλιά και θα προσπαθήσει να φτιάξει ξανά Ναυτικό».