Τούρκοι: Οι Ισραηλινοί μαθαίνουν στους Έλληνες τον πόλεμο των έξι ημερών – Θα διαλύσουν τα πάντα



Τούρκοι: Οι Ισραηλινοί μαθαίνουν στους Έλληνες τον πόλεμο των έξι ημερών; Αυτό είναι το ερώτημα που απασχολεί Τούρκους αναλυτές.

Οι σχέσεις Ελλάδας και Ισραήλ βρίσκονται στο υψηλότερο επίπεδο, με τους Τούρκους να έχουν αρχίσει να ανησυχούν δραστικά για το τι… μαθαίνουν οι Ισραηλινοί στους Έλληνες πιλότους.

Σύμφωνα με άρθρο γνώμης, ενός διακεκριμένου Τούρκου δημοσιογράφου και αναλυτή, του Γκουνερί Τσιβάογλου, το ερώτημα είναι τι μαθήματα παίρνουν οι Έλληνες πιλότοι από τους Ισραηλινούς.

Σύμφωνα με το σενάριο αυτό οι Ισραηλινοί θα μπορούσαν να εκπαιδεύουν τους Έλληνες στο πως να… διαλύσουν τα πάντα σε διάστημα 30 λεπτών, με την καταστροφή των τουρκικών μαχητικών όσο αυτά είναι στα υπόστεγά τους.

Ουσιαστικά ο πόλεμος των έξι ημερών, όπου οι Ισραηλινοί κέρδισαν τους Αιγύπτιους, κρίθηκε τα πρώτα 30 λεπτά όταν οι Ισραηλινοί διέλυσαν τα αεροπλάνα της αιγυπτιακής πολεμικής Αεροπορίας στο έδαφος και παρέλυσαν τα αιγυπτιακά συστήματα ελέγχου.

Πάντως ο Τούρκος αναλυτής τόνισε στο άρθρο του στην Milliyet ότι με χαρά πληροφορήθηκε ότι αυτό το σενάριο «δεν μπορεί να εφαρμοστεί στην Τουρκία».