Ναύαρχος Γιώργος Καραμαλίκης: Υπάρχει θέμα με τη διαλειτουργικότητα στη διοίκηση των Ενόπλων Δυνάμεων



Υπάρχει θέμα με τη διαλειτουργικότητα στη διοίκηση των Ενόπλων Δυνάμεων τονίζει ο πρώην Αρχηγός ΓΕΝ Ναύαρχος ε.α. Γιώργος Καραμαλίκης σε ανάρτηση του στα κοινωνικά δίκτυα, συγκεκριμένα αναφέρει τα εξής: 

Η κατάσταση αυτή, γνωστή στο χώρο, έλαβε ευρύτερη δημοσιότητα από διάφορα δυσάρεστα γεγονότα που γίνονται γνωστά στο ευρύτερο κοινό, είτε διότι αποκαλύπτονται είτε διαρρέονται σκόπιμα στο τύπο.

Αυτή η δυσάρεστη κατάσταση έχει τη βάση της στον ισχύοντα νόμο διοικήσεως των Ε. Δ κ ειδικότερα στις  υπερεξουσίες του Α/ΓΕΕΘΑ, οι οποίες είναι ανάγκη για ουσιαστικούς κ λειτουργικούς λόγους να ρυθμιστούν.

Είναι πλέον επιτακτική ανάγκη να αποκατασταθεί η ηρεμία κ η διαλειτουργικότητα στη κορυφή των Ε. Δ, πριν είναι αργά...!

Το θέμα του Αρχηγού Στόλου, που προέκυψε πρόσφατα, είναι πολύ σοβαρό, έχει βάθος κ οι αρμόδιοι πρέπει να το εξετάσουν κ να το πατάξουν/επιλύσουν άμεσα κ οριστικά!

Η διοίκηση κ ο έλεγχος των Ε.Δ, δεν μπορεί να επαφίεται στις διαπροσωπικές σχέσεις την Αρχηγών αλλά αυτές πρέπει να ρυθμίζονται από τον οικείο νόμο, με βάση ότι, ο Α/ΓΕΕΘΑ  δεν διαθέτει την ανάλογη διακλαδική γνώση/ εμπειρία, η οποία να του παρέχει την δυνατότητα "δεσποτικής διοίκησης" επί των Γενικών Επιτελείων.