Εάν η Ανατ. Ουκρανία «ψηφίσει» προσάρτηση στη Ρωσία η προέλαση του ουκρανικού στρατού θα θεωρηθεί «εισβολή»Η Ρωσία θα αντιμετωπίσει οποιαδήποτε απόπειρα των ουκρανικών ενόπλων δυνάμεων να ανακαταλάβουν το Ντονμπάς (Ντονέτσκ – Λουχάνσκ) και τις υπόλοιπες επαρχίες της Ουκρανίας που κατέχει ο ρωσικός στρατός ως επίθεση στο εθνικό της έδαφος, εάν τα «δημοψηφίσματα» που διεξάνονται εκεί παραγάγουν «θετικό αποτέλεσμα» υπέρ της ένωσης με τη Ρωσική Ομοσπονδία, δήλωσε την Παρασκευή ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου, Ντμίτρι Πεσκόφ, σύμφωνα με το ρωσικό πρακτορείο Tass.

«Είναι αυτονόητο», ανέφερε, όταν ερωτήθηκε εάν, σε περίπτωση «έγκρισης» της ενσωμάτωσης της προσάρτησης των επαρχιών αυτών στη Ρωσία μέσω των «δημοψηφισμάτων», η απόπειρα του Κιέβου να ανακαταλάβει εδάφη θα θεωρηθεί ως επίθεση στο εθνικό έδαφος της Ρωσίας.

Ο Ντ. Πεσκόφ εξήγησε ότι «αμέσως μετά την έγκριση της απόφασης, το σύνταγμα της Ρωσίας θα έχει εφαρμογή και για τα συγκεκριμένα εδάφη».

«Τα πάντα είναι ξεκάθαρα σε αυτό το επίπεδο», πρόσθεσε.

«Εάν υπάρξει κάποια πράξη ένταξης στη Ρωσία, τότε, αναλόγως, οι σχετικές προβλέψεις του συντάγματός μας αποκτούν άμεση εφαρμογή εκεί», τόνισε.