Φοβάται την πτώση Ερντογάν ο άνθρωπος που φτιάχνει τα τουρκικά drone;



Bayraktar: Φοβάται την πτώση Ερντογάν ο άνθρωπος που φτιάχνει τα τουρκικά drone; Θα καταστραφούν τα σχέδια τους, λέει.

Τούρκος δημοσιογράφος διερωτάται τι στην πραγματικότητα σημαίνει η απάντηση του Σελτζούκ Μπαϊρακτάρ, στο ερώτημα αν ανησυχεί μήπως αλλάξει η κυβέρνηση και καταστραφούν κάποια από τα σχέδια της εταιρείας που φτιάχνει τα τουρκικά drone.

«Εάν υπάρξει χαλάρωση της τρέχουσας πολιτικής εξουσίας που σχετίζεται με αυτά τα έργα, υπάρχει κίνδυνος σοβαρής αποτυχίας και απώλειας ηγεσίας στον κόσμο, αλλά η παραμικρή αλλαγή, καθεμία από τις ενέργειες που γίνονται με διαφορετικές ατζέντες είναι αρκετά για να καταστρέψoυν αυτά τα έργα», ανέφερε χαρακτηριστικά ο Μπαϊρακτάρ.

Σύμφωνα με τον Τούρκο δημοσιογράφο και συγγραφέα, Μουράτ Γετκίν, εάν ο Μπαϊρακτάρ δεν είχε χρησιμοποιήσει τη λέξη «τρέχουσα» στη δήλωσή του, δεν θα είχε προκαλέσει πολιτική συζήτηση.

«Δηλαδή, θα ήταν διαφορετικά αν είχε τονίσει τη σημασία του να μην υπάρχει “χαλάρωση” σε αυτά τα σχέδια, όποια κυβέρνηση κι αν είναι στην εξουσία», σημείωσε ο Τούρκος δημοσιογράφος.

Ο Μπαϊρακτάρ απέδωσε την καταστροφή των σχεδίων στη «χαλάρωση της υπάρχουσας πολιτικής εξουσίας», με τον Μουράτ Γετκίν να υπογραμμίζει ότι είναι «δυνατόν να το διαβάσετε αυτό ως απώλεια εξουσίας ή πτώση από την εξουσία της κυβέρνησης Ερντογάν».