Φρεγάτες, υποβρύχια, πυραυλάκατοι, ελικόπτερα και Rafale βγαίνουν στο Αιγαίο – Ηχηρή απάντηση στον ΕρντογάνΟ λόγος είναι η ελληνογαλλική άσκηση «Αργώ 2022» στο κέντρο του Αιγαίου αλλά και η άσκηση «Λόγχη» που ξεκινά σήμερα την οποία χαρακτηρίζουν στρατιωτικές πηγές ως μία «άσκηση του ναυτικού υψηλής ετοιμότητας», καθώς θα βγουν στο Αιγαίο όλες οι κυρίες μονάδες του στόλου.

Φρεγάτες, υποβρύχια, πυραυλάκατοι, κανονιοφόροι, ελικόπτερα και μαχητικά αεροσκάφη σε πλήρη σύνθεση και ανάπτυξη, φορτωμένα με όλα τους τα οπλικά συστήματα θα βγουν στο Αιγαίο με τα εξής πολεμικά σενάρια:

Αντιαεροπορικού πολέμου
Ανθυποβρυχιακού πολέμου
Πολέμου επιφανείας

Αλλά και μορφών πολέμου από τα συμπεράσματα που έχουν εξάγει οι ελληνικές Ένοπλες Δυνάμεις από την ελληνοτουρκική κρίση το καλοκαίρι του 2020.
Επίσης για πρώτη φορά θα συμμετέχουν σε ελληνική άσκηση στο Αιγαίο και τα ελληνικά Rafale, τα 6 μαχητικά που εντάχθηκαν πρόσφατα στις Πολεμικές Μοίρες και τα οποία περάσαν το πρώτο στάδιο της αξιολόγησης του Αρχηγείου Τακτικής Αεροπορίας.

Πλέον στις Ενοπλες Δυνάμεις πέρα από το δόγμα «ψυχραιμία και νηφαλιότητα», επικρατεί και το «ετοιμότητα και αποφασιστικότητα».

Ψάχνει θερμό επεισόδιο
Φαίνεται ότι ο Ερντογάν έχει υποτιμήσει την Ελλάδα και έχει υπερεκτιμήσει τις δυνάμεις του και πάει γυρεύοντας για το θερμό επεισόδιο που τόσο πολύ έψαξε κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού.

Αυτό που μάλλον δεν ξέρει όμως, είναι ότι η Ελλάδα δεν είναι καλή μόνο στα λόγια, αλλά ξέρει και από πράξεις! Ετσι, οι ελληνικές Ενοπλες Δυνάμεις πλέον ετοιμάζονται για όλα τα σενάρια, ακόμη και αυτό του θερμού επεισοδίου, εφόσον προκληθούν.