Ο τουρκικός βαλλιστικός πύραυλος και τα Bayraktar φέρνουν τα αμερικανικά MQ-9 Reaper;Ο τουρκικός βαλλιστικός πύραυλος επισπεύδει τις διαδικασίες για τα αμερικανικά MQ-9 Reaper, αφού θεωρούνται ο καλύτερος τρόπος αντιμετώπισης τόσο των τουρκικών Tayfun, με εμβέλεια άνω των 500 χλμ.

Η Τουρκία δοκίμασε επιτυχώς, σύμφωνα με τους Τούρκους, τον τουρκικό βαλλιστικό πύραυλο TAYFUN (Typhoon) ο οποίο βρήκε τον στόχο του σε απόσταση 561 χλμ μετά από 456 δευτερόλεπτα πτήσης.

Τα MQ-9 Reaper μπορούν να πετάξουν πολύ ψηλά φτάνοντας τα 40.000 πόδια, με το κόστος της αγοράς τους να φτάνει τα 340 εκατομμύρια ευρώ.

Τα MQ-9 Reaper της Πολεμικής Αεροπορίας των ΗΠΑ είναι οπλισμένα με πυραύλους AIM-9X Block 2 Sidewinder ενώ μπορούν να καταρρίψουν και εχθρικούς πυραύλους κρουζ καθώς και ελικόπτερα χαμηλών πτήσεων.

H συζήτηση θα ανοίξει με τους Αμερικανούς και στον οπλισμό των «ελληνικών» MQ-9, αφού είναι δεδομένο πως η Αθήνα θα θελήσει την πιστοποιησή τους και για τους ισραηλινούς Spike NLOS.

Να θυμίσουμε ότι στο τραπέζι έχει πέσει η πρόταση για αναχαίτηση των τουρκικών UAV από τα ελικόπτερα OH-58D Kiowa ενώ το ΓΕΕΘΑ αποφάσισε τη δημιουργία βάσης ελικοπτέρων (σ.σ. και UAV) στην Κρήτη.

Τα 22 ελληνικά ελικόπτερα που καταστρέφουν 300 τουρκικά τανκς

Έδρα του τμήματος Αεροπορίας Στρατού στην Κρήτη επιλέχθηκε το Αεροδρόμιο Ηρακλείου πρώην βάση για την 334 Μοίρα παντός καιρού της Π.Α..