Ράμα: ”Έρχονται σύντομα τα Bayraktar”-Μίλησε για εχθρούς της Αλβανίας στη περιοχή-Στρατηγική περικύκλωση της Ελλάδας!



Επιβεβαίωση Directus.gr, καθώς πριν λίγες ημέρες είχαμε αναφέρει τα εξής!

”Eίναι επίσημο πλέον! Η Αλβανία αγοράζει Bayraktar με το σχέδιο στρατηγικής περικύκλωσης της χώρας μας από την Τουρκία να υλοποιείται σε δύο μέτωπα!

Ας πάρουμε τα πράγματα από την αρχή όμως.

Από τη Νέα Υόρκη, όπου συμμετέχει στη συνεδρίαση του ΟΗΕ, μίλησε στην εκπομπή Opinion ο πρωθυπουργός Έντι Ράμα.

Ο πρωθυπουργός αποκάλυψε κάποιες λεπτομέρειες από τη συνομιλία με τον Ρετζέπ Ερντογάν. Είπε ότι η Αλβανία θα αγοράσει στρατιωτικά μη επανδρωμένα αεροσκάφη από την Τουρκία.

Ο Ράμα πρόσθεσε ότι τα εν λόγω drones ”θα διατεθούν στις ένοπλες δυνάμεις μας.”

”Μιλήσαμε για την αναγκαιότητα των drones. Η Αλβανία θα λάβει και ένα Bayraktar το οποίο θα είναι φορτωμένο με όπλα.”

Η νέα εξέλιξη:

Ο πρωθυπουργός ανακοίνωσε σήμερα επίσημα: Τα Bayraktar SİHA θα τεθούν σε λειτουργία σύντομα.

Το Bayraktar SİHA μπαίνει τον κατάλογο μιας άλλης χώρας στην Ευρώπη. Ο Πρωθυπουργός Rama είπε ότι τα Bayraktar SİHA θα τεθούν σε λειτουργία πολύ σύντομα.

Ο Αλβανός πρωθυπουργός Έντι Ράμα, δήλωσε μάλιστα πως θα τεθούν σε λειτουργία πολύ σύντομα.

Με τη συμμετοχή του Ράμα, υπογράφηκε σύμβαση δορυφορικής υπηρεσίας αξίας 6 εκατομμυρίων δολαρίων μεταξύ της Αλβανικής Εθνικής Υπηρεσίας Πολιτικής Άμυνας και της εταιρείας «Satellogic USA Inc» για την παρακολούθηση με προηγμένες τεχνολογίες στον τομέα της άμυνας και της ασφάλειας.

Ο Ράμα, στην ομιλία του, δήλωσε ότι θα έχουν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν τι συμβαίνει σε πολλές περιοχές με τον δορυφόρο και ότι θα μπουν σε μια διαφορετική εποχή σε θέματα όπως η επιβολή του νόμου, η καταπολέμηση της διαφθοράς και η ενίσχυση του κράτους.

Ο Ράμα είπε: “Αυτούς τους δορυφόρους θα ακολουθήσουν πολύ σύντομα τα drones. Σύμφωνα με τις νέες εξελίξεις, αποφασίσαμε να τους ολοκληρώσουμε και να αγοράσουμε οπλισμένα drones. Φυσικά, τα οπλισμένα drones είναι για ακραίες καταστάσεις κατά της τρομοκρατίας ή ενός πιθανού εχθρού. Ωστόσο, αυτά Τα drones έχουν μια σειρά από συμπληρωματικές λειτουργίες σε αρμονία με τους δορυφόρους», είπε.

Ο υπουργός Άμυνας Niko Peleshi είπε επίσης ότι η σύμβαση περιλαμβάνει τη χρήση δύο δορυφόρων που ονομάζονται “Albania-1” και “Albania-2″ για μια περίοδο 3 ετών σε διαφορετικά θέματα όπως η παρατήρηση του εδάφους της χώρας, η ανάπτυξη τεχνικών και επαγγελματικές ικανότητες για τη χρήση της δορυφορικής υπηρεσίας, την επεξεργασία του συστήματος γεωγραφικών πληροφοριών.”

Τι σημαίνει αυτό για την Ελλάδα:

Πρόκειται για μία συμφωνία, η οποία έχει σαν στόχο και σκοπό, να περικυκλώσει τον ελληνισμό. Οι Τούρκοι έχουν ήδη στείλει Bayraktar στη Κύπρο, έχουν στείλει στη Λιβύη, στέλνουν συνεχώς στο Αιγαίο, ενώ τώρα, φαίνεται πως στείλουν και στην Αλβανία, ανοίγοντάς μας, ένα νέο μέτωπο!

Η συγκεκριμένη εξέλιξη θα επηρεάσει τον ελληνισμό της Β. Ηπείρου, με τα Τίρανα να παίζουν ένα ύπουλο ρόλο. Αλήθεια, η Αθήνα εξακολουθεί να πιστεύει στην ευρωπαϊκή προοπτική της Αλβανίας;

Η ουσία είναι ότι η Τουρκία με όλες αυτές τις αγορές δεν κερδίζει μόνο χρήματα, αλλά θα αποκτήσει τον έλεγχο τροφοδοσίας με οπλικά συστήματα σε χώρες εντός Βαλκανίων.

Το χειρότερο όμως για την χώρα μας είναι ότι κινδυνεύει από αυτήν την τουρκική αμυντική πολιτική σε κάθε ενδεχόμενη μελλοντική ελληνοτουρκική στρατιωτική κρίση στο Αιγαίο ή την Α.Μεσόγειο.