Ελληνοτουρκικά: Αυτό είναι το πραγματικό σχέδιο του Ερντογάν – Θα χτυπήσει με θερμό επεισόδιο;



Πού οδηγεί η ρητορική Ερντογάν και πόσο πιθανό είναι ένα «θερμό επεισόδιο» στο Αιγαίο;

Ελληνοτουρκικά: Σε τεντωμένο σχοινί βαδίζουν οι ελληνοτουρκικές σχέσεις με αποτέλεσμα να διερωτάται κανείς εύλογα πόσο κοντά ή μακριά είναι ένα θερμό επεισόδιο.

Όπως διαβάσατε, τουρκικό πολεμικό αεροσκάφος έφτασε 80 χλμ από την Αθήνα σε μια αποστολή περιπολίας στο Κεντρικό Αιγαίο, ενώ πλέον στο στόχαστρο βρίσκονται Σάμος και Λέσβος.

Ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν λοιπόν παρά το «χαστούκι» από τις ΗΠΑ για τα ελληνικά νησιά συνεχίζει το δικό του αφήγημα με βάση τη λογική του… παραλόγου.

Στο πίσω μέρος του μυαλού των επιτελών της ελληνικής κυβέρνησης βρίσκεται πάντα το θερμό επεισόδιο, με τον Τούρκο πρόεδρο να ακολουθεί μια ύπουλη στρατηγική με στόχο να ξεσηκώσει τον τουρκικό λαό εναντίον της Ελλάδας.

Ας μην ξεχνάμε τα πρωτοφανή που αποφάσισε το Εθνικό Συμβούλιο Ασφαλείας, καθώς στη σχετική ανακοίνωση που εκδόθηκε, γίνεται σαφής αναφορά περί στρατιωτικοποίησης των ελληνικών νησιών και επισημαίνεται ότι «οι κύκλοι που ενθαρρύνουν την Ελλάδα να εξοπλίζει νησιά που βρίσκονται υπό καθεστώς αποστρατιωτικοποίησης καλούνται να επιστρέψουν στην κοινή λογική».

Πρόκειται για την τελευταία κίνηση ισχυρής κλιμάκωσης, τη στιγμή που ο πληθωρισμός καλπάζει, οι αναλυτές προβλέπουν πως η τουρκική λίρα θα υποχωρήσει έως και 20% το επόμενο διάστημα και η οικονομική κατάσταση της Τουρκίας θα επιδεινωθεί.

Να σημειωθεί πως στις 14 ή στις 21 Μαΐου έρχονται και εκλογές στην γείτονα χώρα, με τον Ερντογάν να προσπαθεί να περάσει μια εικόνα πολύ διαφορετική σε ζητήματα που απασχολούν την εικόνα του τόσο στο εσωτερικό όσο και στο εξωτερικό.