Τα βρήκε «σκούρα» ο Ερντογάν – Νέα ηχηρή «σφαλιάρα» από τις ΗΠΑ



«Σκούρα» τα βρήκε ο Ταγίπ Ερντογάν και η Τουρκία με το Στέιτ Ντιπάρτμεντ.

«Κρύος ιδρώτας» έχει λούσει τον Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν το τελευταίο χρονικό διάστημα καθώς δέχεται την μια μετά την άλλη τις «σφαλιάρες» από τις ΗΠΑ κάτι που σαφώς επηρεάζει και τα ελληνοτουρκικά θέματα.

Σαν να μην έφτανε το «χουνέρι» με τα μαχητικά αεροσκάφη τύπου F-16, το Στέιτ Ντιπάρτμεντ αντιδρά και βάζει εμπόδια και για το σύμφωνο Τουρκίας – Λιβύης.

Σύμφωνα με όσα αναφέρουν από τις ΗΠΑ και τα οποία μετέφερε ρεπορτάζ του Mega, ο εκπρόσωπος του αμερικανικού υπουργείου εξωτερικών ανέφερε ότι η προσωρινή κυβέρνηση της Λιβύης, βάσει των συμφωνιών, δεν δικαιούνται να υπογράφει σαν αυτή που ετοιμάζεται να συνάψει με την Τουρκία.

Μάλιστα τόνισε, πως αυτό θα αποτελέσει δέσμευση για πάρα πολλά χρόνια για την Λιβύη κάτι που ουσιαστικά «αδειάζει» το deal για τα μνημόνια συνεργασίας για τους υδρογονάνθρακες.

Ελληνοτουρκικά: Συνεχίζουν τις προκλήσεις οι τούρκοι
Η τουρκική πλευρά συνεχίζει να διατηρεί την ίδια προκλητική της στάση στα ζητήματα που αφορούν τις σχέσεις της με την Ελλάδα, με τα όσα ειπώθηκαν στη Πράγα να προκαλούν νέα ερωτηματικά.

Κάτι τέτοιο όμως δεν αναμένεται να αλλάξει το προσεχές χρονικό διάστημα, καθώς ο Ερντογάν προσπαθεί με κάθε τρόπο να ανεβάσει τα ποσοστά του ενόψει και των κρίσιμων εκλογών στη γειτονική χώρα τους επόμενους μήνες.

Στο πλαίσιο αυτό, η Τουρκία εξέδωσε μια νέα παράνομη NAVTEX στο Αιγαίο και πιο συγκεκριμένα, στο τρίγωνο Άη Στράτη, Λέσβο και Ψαρά για τις 14 του μήνα, κάτι που οι τούρκοι το θεωρούν ως απάντηση σε ελληνική NAVTEX η οποία δεσμεύει την ίδια περιοχή για τις 11 και 12 του μήνα.

Αυτή όμως δεν είναι η μοναδική κίνηση από την πλευρά τους καθώς μέχρι και τις 21 του Οκτωβρίου οι γείτονες θα πραγματοποιήσουν ασκήσεις ρίψεων αλεξιπτωτιστών σε βραχονησίδες στον κόλπο της Σμύρνης.

Με αυτόν τον τρόπο θέλουν να κάνουν ξεκάθαρη την ετοιμότητα τους και να στείλουν ένα νέο απειλητικό μήνυμα προς τη χώρα μας που όμως είναι έτοιμη να απαντήσει σε κάθε επίπεδο.