Τούρκος αναλυτής: “Η Τουρκία κάπου θα χτυπήσει, διπλωματικά δεν θα πάρουμε τίποτα”Η Τουρκία δεν μπορεί διπλωματικά να αποσπάσει τίποτα από την Ελλάδα, ισχυρίζεται τούρκος αναλυτής, βεβαιώνοντας εξαιτίας αυτού του γεγονότος ότι η Αγκυρα θα χτυπήσει οπωσδήποτε στρατιωτικά.

Συνεχίζονται οι αναλύσεις στα τουρκικά μέσα ενημέρωσης που προπαγανδίζουν το σενάριο της πολεμικής αναμέτρησης μεταξύ της Τουρκίας και της Ελλάδας.

«Ενα τρομερό παιχνίδι»
Ο τούρκος αναλυτής σε θέματα ασφαλείας Αμπντουλάχ Αγάρ (αριστερά στη φωτογραφία, επάνω, από το YouTube), μιλώντας στο CNNTURK, λέει ότι η Ελλάδα «παίζει ένα τρομερό παιχνίδι, αυτό να το πω από την αρχή. Ενα άκρως επικίνδυνο παιχνίδι».

«Τόσο πολλοί εξοπλισμοί, τόσο μεγάλη αλαζονεία, τόσες πολλές προκλήσεις, παρενοχλήσεις, απειλές, υπονοούμενα για χρήση βίας. Ορίστε οι παραβιάσεις και οι παρενοχλήσεις που γίνονται και η απόπειρα να παίξουν με την αξιοπρέπεια του Τούρκου» προσθέτει, σύμφωνα με τα tourkikanea.gr.

«Ακρως επικίνδυνο»
Και «εξηγεί» ότι «Εχουν στόχους για εξαφάνιση του γεωπολιτικού μέλλοντος της Τουρκίας, ενώ η συνεργασία με τις οργανώσεις YPG-PKK και ο μεταξύ τους συντονισμός είναι κάτι το άκρως επικίνδυνο για την Τουρκία».

Γι’ αυτό και τονίζει ότι «Η Τουρκία σίγουρα κάπου θα κάνει κάτι. Θα χτυπήσει κάπου. Τώρα, τον χρόνο, τον τόπο και τον τρόπο, θα τα δούμε όλοι μαζί».

Η παρουσιάστρια Γκιοξού τον ρωτάει, τότε, εάν η Τουρκία θα χτυπήσει διπλωματικά.

Κι εκείνος απαντά: «Οχι, όχι, διπλωματικά δεν μπορούμε να αποσπάσουμε τίποτε από τους Ελληνες και τους Eλληνοκύπριους».