Θρασίμια! Τουρκική εφημερίδα απειλεί ανοιχτά και ονομαστικά Έλληνα στρατιωτικό διοικητήΤουρκική εφημερίδα προς Έλληνα Αξιωματικό: “ Θα σε κάνουμε να μετανιώσεις για αυτές τις δηλώσεις”

Με ιδιαίτερα προσβλητικό τίτλο επιτέθηκε τουρκική εφημερίδα στον Έλληνα διοικητή της ΔΕΠ, με αφορμή την κοινή ελληνογαλλική άσκηση στο Αιγαίο, αναφέροντας μάλιστα ότι “η Αθήνα με κάθε ευκαιρία υλοποιεί προκλητικά βήματα για να προκαλέσουν την Τουρκία”.

“Ο Διοικητής της Ελληνικής Διοίκησης Ειδικού Πολέμου (ΔΕΠ) Αντιστράτηγος Γιώργος Τσιτσικώστας είπε, "Δεν χρειάζεται να στείλουμε μήνυμα για το τι συμβαίνει στην Ανατολική Μεσόγειο ή να επιβεβαιώσουμε ότι είμαστε έτοιμοι. Είμαστε πάντα έτοιμοι.

Η προετοιμασία, ο σχεδιασμός και η εκτέλεσή της απαιτούν μεγάλη συνεργασία. Το προσωπικό των Ενόπλων Δυνάμεων είχε την ευκαιρία να γνωριστούν μεταξύ τους. να συνεργαστούν σε τακτικό επίπεδο και να ανταλλάξουν απόψεις και να εφαρμόσουν τα στοιχεία”, αναφέρει το τουρκικό άρθρο .


Η τουρκική εφημερίδα γράφει το εξής προσβλητικό για την δήλωση του Έλληνα ανωτάτου αξιωματικού “ Θα σε κάνουμε να μετανιώσεις για αυτές τις λέξεις”, αλλά και κάτι άλλο που δεν είναι πρέπον να αναφερθεί, σε ένα κρεσέντο νεο-Οθωμανικής αλαζονείας και αναίδειας, ενδεικτικό του ότι είμαστε κοντά σε ένα πιθανό επεισόδιο στο Αιγαίο.

“Η Ελλάδα και η υποστηρικτής της Γαλλία συνεχίζουν να αυξάνουν την ένταση στο Αιγαίο. Στη νήσο Σκύρος διεξήχθη μέρος της κοινής άσκησης των δύο χωρών στο Αιγαίο.

Στην άσκηση, το σενάριο της οποίας ήταν «ανακατάληψη νήσου από την Τουρκία», ενώ Έλληνες και Γάλλοι πεζοναύτες κατάφεραν να φτάσουν στο νησί σε μόνο σε 45 λεπτά.

Σύμφωνα με το σενάριο, ενώ Έλληνες και Γάλλοι πεζοναύτες  αποβιβάστηκαν στο νησί, με τα αποβατικά ΙΚΑΡΙΑ και ΧΙΟΣ του ελληνικού Πολεμικού Ναυτικού, που αποβίβασαν στο νησί άρματα μάχης Leopard και τεθωρακισμένα οχήματα μεταφοράς προσωπικού σε 45 λεπτά.

Καταδρομείς από Γαλλία και Ελλάδα, αποβιβάστηκαν σε ακτή του νησιού με Zodiak, αφού προέβησαν σε εκκαθάριση της ακτής από τα «εχθρικά στοιχεία» και στη συνέχεια «ανακατέλαβαν» το νησί προχωρώντας με στρατιωτικά οχήματα προς το κέντρο και το εσωτερικό του νησιού.

Η Ελλάδα συμμετείχε στην άσκηση με τη φρεγάτα «ΕΛΛΗ», δύο άρματα μάχης και υποβρύχια τύπου Type-214, επιθετικά ελικόπτερα Apache, μεταγωγικά ελικόπτερα Chinook της 1ης Ταξιαρχίας Αεροπορίας της ΓΕΣ στο Στεφανοβίκειο, καθώς και αεροσκάφη F-16, Mirage 2000, F-4 Phantom και Rafale της Ελληνικής Πολεμικής Αεροπορίας.

Η Γαλλία, από την άλλη, συμμετείχε στην άσκηση με το αμφίβιο επιχειρησιακό πλοίο FS «Tonnerre» του Γαλλικού Ναυτικού, το οποίο μετέφερε άρματα μάχης, ελικόπτερα, πεζοναύτες και ομάδα καταδρομέων.

Αναφερόμενος στη στρατηγική σχέση Ελλάδας-Γαλλίας, ο Γάλλος υποδιοικητής του Πολεμικού Ναυτικού της Μεσογείου, αντιναύαρχος Rou De Luz, πρόσθεσε: «Σήμερα είδαμε κάτι σταθερό στην πρώτη αμφίβια άσκηση των ελληνικών και γαλλικών δυνάμεων. Είδαμε μια πολύ υψηλό παράδειγμα διαλειτουργικότητας, που ήταν το αντικείμενο της άσκησης», συνεχίζει το άρθρο.

Η ελληνογαλλική άσκηση που...πόνεσε 
Η παρουσία των Γάλλων κομάντος σε συνδυασμό με το σενάριο της ασκήσεως, ήταν πραγματικά “μαχαιριά” για την Άγκυρα και τα σχέδια της στην περιοχή του Αιγαίου.

Οι Τούρκοι ίσως δεν πίστευαν ότι Γάλλοι πεζοναύτες θα συμμετείχαν σε άσκηση που είχε ως αντικείμενο την ανακατάληψη νήσου στο Αιγαίο, και για αυτό αντιδρούν όπως αντιδρούν.

Δεν έχουν άλλωστε αντίσταση ούτε σε Συρία, ούτε σε Β.Ιράκ, ούτε στην Λιβύη, αλλά δεν ξέρουν πραγματικά τις τους περιμένει στο Αιγαίο από τις ελληνικές ένοπλες δυνάμεις, και αυτό τους τρομάζει πραγματικά.