Απόφαση μυστήριο από την Κίνα – Λέει σε όλους του Κινέζους να φύγουν επειγόντως από την Ουκρανία



Απόφαση μυστήριο από την Κίνα, με το κινεζικό υπουργείο Εξωτερικών να προτρέπει τους πολίτες του στην Ουκρανία να απομακρυνθούν επειγόντως.

«Το Υπουργείο Εξωτερικών της Λαϊκής Δημοκρατίας της Κίνας εξέδωσε έκτακτη προειδοποίηση, με την οποία χαρακτήρισε την κατάσταση στο έδαφος της Ουκρανίας εξαιρετικά δύσκολη και επικίνδυνη», σημειώνει το ρωσικό avia.pro.

«Όλοι οι πολίτες της ΛΔΚ καλούνται επειγόντως να εγκαταλείψουν το έδαφος της Ουκρανίας το συντομότερο δυνατό, είτε μόνοι τους είτε επικοινωνώντας με διπλωμάτες», σημειώνεται.

Απόφαση μυστήριο από την Κίνα
«Αυτή τη στιγμή, υπάρχει μια σοβαρή κατάσταση ασφαλείας στην Ουκρανία, το Υπουργείο Εξωτερικών και η κινεζική πρεσβεία στην Ουκρανία καλούν τους Κινέζους πολίτες που εξακολουθούν να βρίσκονται στη χώρα να αυξήσουν τα μέτρα ασφαλείας και να εκκενώσουν. Η Πρεσβεία στην Ουκρανία θα βοηθήσει στην οργάνωση της εκκένωσης. Επικοινωνήστε με την πρεσβεία το συντομότερο δυνατό και καταχωρήστε τα προσωπικά σας στοιχεία. Παρακαλούμε ενημερώστε την πρεσβεία εάν πρόκειται να εκκενώσετε μόνοι σας», ανέφερε σε ανακοίνωσή του το κινεζικό υπουργείο Εξωτερικών.

Την ίδια ώρα, εδώ και λίγες μέρες φαίνεται πως η Ρωσία έβαλε μπροστά ένα σχέδιο για το πώς τελικά θα φτάσει στο Κίεβο χωρίς να χρειάζεται να διασχίσει την Ουκρανία, ειδικά τώρα που ο χειμώνας θα κάνει τα πράγμα πιο δύσκολα.

Μία ματιά στον χάρτη της περιοχής και φαίνεται πως το σχέδιο των Ρώσων και του Βλαντιμίρ Πούτιν είναι… πολυ απλό.

Αφού δεν μπορώ να προσεγγίσω το Κίεβο από το νότο γιατί δεν το προσεγγίζω από τον βορρα;

Από τον βορρά η απόσταση για το Κίεβο, μέσω Λευκοροσίας είναι μόλις κάτι παρά πάνω από 200 χλμ..