Αλλάζουν όλα σε νησιά-Έβρο με τα Γερμανικά & Aμερικανικά τεθωρακισμένα



Η κοσμογονία στις ελληνικές ένοπλες δυνάμεις θα φέρει ακόμα μεγαλύτερη ενότητα και σιγουριά στην ελληνική κοινωνία ότι όλες οι τουρκικές απειλές θα εξοντωθούν άμεσα

“Μπαρούτι” έγιναν ξανά οι Τούρκοι με το νέο ελληνικό εξοπλιστικό πακέτο των τεθωρακισμένων οχημάτων μάχης και της αναβάθμισης των αρμάτων LEOPARD 2 HELL, το οποίο αφορά Έβρο και νησιά, παρ όλες τις άστοχες δηλώσεις πολλών ειδικών και μη εντός χώρας,οι οποίοι ξεχνούν συνεχώς ότι η Τουρκία απειλεί την Ελλάδα με πρωτόγνωρο τρόπο για πρώτη φορά μετά το 1974.

Τέρμα τα ψέμματα, δεν χωράει πουθενά μικροκομματισμός ή οποιαδήποτε άλλη πολιτική αντιπαράθεση, από αυτό που υλοποιείται ήδη με την ραγδαία ενίσχυση των ελληνικών δυνάμεων και των Τριών κλάδων, γιατί είναι απόλυτα τεκμηριωμένο ότι θα πολεμήσουμε μόνοι μας ενάντια σε μια χώρα 80 και πλέον εκατομμυρίων, αν και εφόσον απαιτηθεί, και όλοι οι υπόλοιποι φίλοι και σύμμαχοι, θα αρκεστούν αρχικά, σε πολύ “ ισχυρές δηλώσεις στήριξης”, οι οποίες όμως δεν θα αναχαιτήσουν οποιαδήποτε τουρκική πρόκληση.

Για αυτό αποφασίστηκε μια τεράστια τεχνολογική επανάσταση και στο ελληνικό πεζικό, μετά από χρόνια απραξίας και αστοχιών, με την είσοδο γερμανικών και αμερικανικών θωρακισμένων οχημάτων( ερπυστριοφόρων και τροχοφόρων), αναβαθμίζοντας κατακόρυφα την φονικότητα και την αποτελεσματικότητα των ελληνικών χερσαίων δυνάμεων.

Αμερικανικά τροχοφόρα τεθωρακισμένα οχήματα τα οποία ήδη εξοπλίζουν στα νησιά μας Πληροφορίες αναφέρουν ότι έχουμε παραλάβει από τις ΗΠΑ 800 από τα συνολικά 1.200 Τροχοφόρα Τεθωρακισμένα Οχήματα Αναγνώρισης Μ1117, τα οποία διοχετεύονται σταδιακά στα νησιά μας.

Πρόκειται για οπλικά συστήματα που πολλαπλασιάσουν την ισχύ, την ταχύτητα και την φονικότητα των ελληνικών δυνάμεων, σε κάθε τουρκικό σενάριο του τύπου ” θα έρθουμε κάποιο βράδυ”.

Με ταχύτητα τα οχήματα αυτά θα μεταφέρουν πάνοπλους Έλληνες πεζικάριους σε κάθε ακτή, η οποία ενδεχομένως να αποτελέσει στόχο των εχθρών” από απέναντι, οι οποίοι παρεπιμπτώντος αυτό ειδικά το διάστημα διεξάγουν ασκήσεις προσομοίωσης  κατάληψης νήσου με αποβατικές ενέργειες, σε συνδυασμό με ασκήσεις ετοιμότητας Εφέδρων.

Λειτουργικά, και με μικρό κόστος συντήρησης, τα Μ-1117, θα παίξουν πρωταγωνιστικό ρόλο σε κάθε απειλητικό σενάριο εναντίον των νησιών μας, αποκρούοντας έγκαιρα κάθε πιθανή εχθρική ενέργεια σε κάποια ακτή, κάτι που ενισχύεται από την τροχοφόρα έκδοση του οχήματος αυτού.

Γερμανικά ΤΟΜΑ Marder-1 και Lynx KF-41

Η επικείμενη προμήθεια των 100 γερμανικών ΤΟΜΑ Marder-1, θα δώσει την δυνατότητα αναβάθμισης των τεθωρακισμένων Ταξιαρχιών μας, που τόσο υπέφεραν με τα Μ-113Α2, τα οποία μπορεί να ήταν καλά για την εποχή τους ( 40 χρόνια), αλλά σήμερα θεωρούνται πεπαλαιωμένα και δύσχρηστα.

Τα 205 ΤΟΜΑ Lynx KF-41 θα μας δώσουν “φτερά” στα πόδια
Η συμφωνία Ελλάδος και Γερμανίας κατά πάσα πιθανότητα φέρεται να οριστικοποιήθηκε, και αφορά τουλάχιστον 200 υπέρσυγχρονα ΤΟΜΑ Lynx KF-41.

Πρόκειται για το πιο σύγχρονο τεθωρακισμένο όχημα μάχης της εποχής μας, το οποίο θα δώσει “φτερά” στο ελληνικό μηχανοκίνητο πεζικό, εξοπλίζοντας τις ταξιαρχίες αιχμής του 4ου σώματος στρατού στην Δυτική Θράκη.

Όμως ταυτόχρονα στο μεγάλο deal φαίνεται ότι προστέθηκε και ο εκσυγχρονισμός μεγάλου αριθμού αρμάτων του Στρατού Ξηράς και συγκεκριμένα 183 Leopard 2 όπως και 190 Leopard 1A5.

Μιλάμε για πραγματική κοσμογονία για τις ελληνικές ένοπλες δυνάμεις, οι οποίες είχαν να δουν νέα οχήματα και οπλικά συστήματα εδώ και 30 χρόνια σε τέτοια έκταση και βαθμό.

Την ίδια στιγμή οι Τούρκοι σύμφωνα με μη επιβεβαιωμένες πληροφορίες, διπλασιάζουν την παραγωγή της αμυντικής βιομηχανίας, με όλων των ειδών τα οπλικά συστήματα, παρά την οικονομική καταβαράθρωση της οικονομίας τους, διότι κάπου αποσκοπούν.

Απαιτούν συνδιαχείρηση στο Αιγαίο, έλεγχο τεράστιων θαλάσσιων περιοχών κάτω από τις οποίες υπάρχουν κοιτάσματα, ενώ μιλούν και για νησιά που είναι δήθεν "υπό ελληνική κατοχή", με ξεδιάντροπο και προκλητικό τρόπο, γράφοντας στα παλαιότερα των υποδημάτων τους τις διεθνείς συνθήκες( Λωζάννης-Παρισίων), ενώ “ταυτόχρονα λεονταρίζουν” σε ΕΕ και ΗΠΑ.

Οφείλει να κατανοήσει βαθιά ο πολιτικός κόσμος και οι πολίτες, το τρομερά ύποπτο παιχνίδι που διαδραματίζεται αυτήν την δεδομένη περίοδο στην περιοχή της Μικράς Ασίας, στην οποία έρχονται προεδρικές εκλογές και το καθεστώς Ερντογάν είτε θα τις κερδίσει, είτε θα βγουν από τις φυλακές οι Γκιουλενιστές, για να μπουν οι ισλαμιστές μαζί με την οικογένεια Ερντογάν που έχει κατακλέψει την χώρα του εδώ και χρόνια.