Πώς ο Πούτιν θέλει να κάνει τον Ερντογάν Σουλτάνο της ενέργειαςToυρκία: Πώς ο Πούτιν θέλει να κάνει τον Ερντογάν Σουλτάνο της ενέργειας με το ρωσικο σχέδιο για την μεταφορά ενέργειας μέσω Τουρκίας.

Σύμφωνα με τον Ρώσο πρόεδρο, Βλαντιμίρ Πούτιν «η Ρωσία είναι έτοιμη να προμηθεύσει φυσικό αέριο μέσω του Nord Stream 2».

Ο Βλαντιμίρ Πούτιν υπογράμμισε επίσης ότι η Ρωσία είναι πρόθυμη να πουλήσει αέριο στην Ευρώπη μέσω Τουρκίας, σημειώνει η τουρκική hurriyet.com.

«Ένας μεγάλος κόμβος φυσικού αερίου για την Ευρώπη μπορεί να δημιουργηθεί στην Τουρκία», είπε ο Ρώσος ηγέτης.

Η Ρωσία είναι έτοιμη να παραδώσει ενέργεια στην Ευρώπη, ακόμη και τον χειμώνα, ενώ ο Βλαντιμίρ Πούτιν είπε ότι «η μπάλα είναι στο γήπεδο της».

Την ίδια ώρα, σύμφωνα με το Nordic Monitor, o Τούρκος πρόεδρος, Ρετζεπ Ταγίπ Ερντογάν, σχεδιάζει «να αναπτύξει μια μυστική, ειδικά εκπαιδευμένη μονάδα που συνδέεται με την υπηρεσία πληροφοριών MIT για να κλιμακώσει τις εντάσεις με την Ελλάδα, σύμμαχο και γείτονα του ΝΑΤΟ».

Το τουρκικό σχέδιο περιλαμβάνει από «δολιοφθορά σε ελληνικά νησιά κοντά στην τουρκική ενδοχώρα έως ύψωση τουρκικής σημαίας σε μία ή περισσότερες ακατοίκητες νησίδες και βραχώδεις σχηματισμούς» ή ακόμα και την «διεξαγωγή επιχείρησης ψευδούς σημαίας για να δικαιολογήσει την τουρκική απάντηση».