«Χαστούκι» από τις ΗΠΑ στον Ερντογάν για τα ελληνικά νησιά – Τέλος στα όνειρα της Τουρκίας



Άμεση ήταν η απάντηση του αμερικανικού Στέιτ Ντιπάρτμεντ στις προκλήσεις της Τουρκίας, λίγη ώρα μετά το Συμβούλιο Ασφαλείας του Ερντογάν.

Ελληνοτουρκικά: Ηχηρή απάντηση στις προκλητικές δηλώσεις του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν έδωσε το Στέιτ Ντιπάρτμεντ που ξεκαθάρισε πως η κυριαρχία της Ελλάδας στα νησιά του Αιγαίου.

Μέσα από το Sportime διαβάσατε για τα πρωτοφανήπου αποφάσισε το Εθνικό Συμβούλιο Ασφαλείας κατά της Ελλάδας, με τους γείτονες να συνεχίζουν το «παραλήρημα» εναντίον της χώρας μας.

Σε δηλώσεις του, ο εκπρόσωπος του αμερικανικού υπουργείου Εξωτερικών, Νεντ Πράις, τόνισε ότι «η κυριαρχία και η εδαφική ακεραιότητα όλων των χωρών πρέπει να γίνεται σεβαστή και να προστατεύεται. Η κυριαρχία της Ελλάδας σε αυτά τα νησιά είναι αδιαπραγμάτευτη».

Ο εκπρόσωπος του αμερικανικού ΥΠΕΞ πρόσθεσε: «Συνεχίζουμε να ενθαρρύνουμε όλες τις πλευρές, την Τουρκία και την Ελλάδα στην προκειμένη περίπτωση, να συνεργαστούν για τη διατήρηση της ειρήνης και ασφάλειας στην περιοχή και για τη διπλωματική επίλυση των διαφορών τους.

Αλλά καλούμε όλες τις χώρες, συμπεριλαμβανομένων και των συμμάχων μας, να σέβονται την εδαφική ακεραιότητα και κυριαρχία και να αποφεύγουν ενέργειες που μπορεί να κλιμακώνουν την ένταση».

Πρόκειται για τη δεύτερη παρέμβαση μέσα σε τρείς ημέρες από το Στέιτ Ντιπάρτμεντ.

Όλα αυτά φυσικά, τη στιγμή που ο Υπουργός Εξωτερικών της Τουρκίας, Χουλουσί Ακάρ, συνεχίζει να προκαλεί αποκαλώντας την Ελλάδα, κακομαθημένο παιδί.

Με αυτόν τον τρόπο, ο Ερντογάν συνεχίζει το σχέδιο φανατισμού τού απλού Τούρκου πολίτη ότι η Τουρκία είναι το θύμα στη διαμάχη και τις ΗΠΑ. Ευτυχώς δηλαδή που υπάρχουν και ορισμένες… διαφορετικές φωνές, όπως αυτή του Φετουλάχ Γκιουλέν, που αποθέωσε την Ελλάδα κι έκανε τους Τούρκους «τούρμπο»!