Ελληνοτουρκικά: Πώς τουρκικό πολεμικό αεροσκάφος έφτασε 80 χλμ από την Αθήνα;Ελληνοτουρκικά: Πώς τουρκικό πολεμικό αεροσκάφος έφτασε 80 χλμ από την Αθήνα – Το ATR P-72MPA του τουρκικού Πολεμικού Ναυτικού έφτασε σχεδόν στην Εύβοια.

Σύμφωνα με το itamilradar.com, το τουρκικό αεροσκάφος εκτέλεσε αποστολή περιπολίας στο Κεντρικό Αιγαίο, «φτάνοντας λιγότερο από 50 μίλια από την Αθήνα».

Όπως αναφέρεται το αεροσκάφος επιχείρήσε «πάνω από διεθνή ύδατα αλλά εντός του ελληνικού FIR».

Το Τουρκικό Ναυτικό διαθέτει δύο αεροσκάφη θαλάσσιας περιπολίας ATR-72 στο πλαίσιο του προγράμματος MELTEM-III.

Το αεροσκάφος έχει σχεδιαστεί για να εκτελεί αποστολές ανθυποβρυχιακού και ανθυποβρυχιακού πολέμου (ASuW).

Την ίδια ώρα, οι Τούρκοι ρίχνουν στην… μάχη και το Marlin, ένα τούρκικο, μη επανδρωμένο θαλάσσιο όχημα της τουρκικής Aselsan.

Το μη επανδρωμένο θαλάσσιο όχημα επιφανείας με την ονομασία Marlin, που παράγεται σε συνεργασία με τη Sefine Shipyard, «για πρώτη φορά στην ιστορία μας συμμετείχαμε στην άσκηση του ΝΑΤΟ με μη επανδρωμένο όχημα», σημειώνει το τουρκικό star.com.tr.

Σύμφωνα με τους Τούρκους, το Marlin «ήταν το μόνο πλοιο που βγήκε στη θάλασσα μια μέρα που κανείς δεν μπορούσε να βγει έξω λόγω των δύσκολων καιρικών συνθηκών».

Μάλιστα, οι Τούρκοι σημειώνουν ότι το Marlin ήταν το «μοναδικό μη επανδρωμένο θαλάσσιο όχημα που πέτυχε το στόχο της άσκησης, δηλαδή να βρει εχθρικά υποβρύχια».