Η χαλύβδινη ασπίδα του Έθνους! Σύζευξη της ιστορίας των Τεθωρακισμένων – Από τους ίππους στα άρματα μάχης



Παρασκευή 21/10, στο Κέντρο Εκπαιδεύσεως Τεθωρακισμένων, το σπίτι δηλαδή του μαυροσκούφη, έγινε μια σύζευξη της ιστορίας του Όπλου μας. Παρουσιάστηκε, παρουσία του Α/ΓΕΣ Αντγου Χαρ. Λαλούση, Τεθωρακισμένος Αξκος, για πρώτη φορά μετά από δεκαετίες η νεοδιοργανωθείσα Ίλη Ιππικού, με πρώτο Δκτη τον Ταξίαρχο ε.α. κ. Δημήτριο Στεργίου-Καψάλη, πρώην Δήμαρχο Πεντέλης επί 4 συνεχείς τετραετίες.

Έγινε σύζευξη του ίππου και του άρματος, με επίδειξη και παρέλαση των ίππων και των αρμάτων του Ελληνικού Στρατού, καθώς και παρέλαση παλαιών οχημάτων Λέσχης φίλων στρατιωτικών οχημάτων. Και κατόπιν έγινε επίδειξη των αρμάτων με διάβαση κωλυμάτων.

Βλέποντας τα παλαιότερα άρματα , όπως της σειράς Μ να είναι πλήρως ανασκευασμένα και λειτουργικά (ιδιαίτερα τα Μ24 , Μ48, Μ48Α3-Α5 κλπ), όλους μας εμάς τους παλαιότερους που παρευρεθήκαμε στην εκδήλωση, πέρασαν από μπροστά μας τα χρόνια που υπηρετούσαμε, σε τεθωρακισμένες Μονάδες, με τα αγαπημένα μας σιδερένια θηρία, την χαλύβδινη ασπίδα του Έθνους, στην εκπαίδευση, στις ασκήσεις, στην συντήρησή τους, στις δυσκολίες, στις χαρές και λύπες που βιώσαμε.

Η εκδήλωση έγινε από την ΓΕΣ/ΔΙΤ, με την έγκριση και στήριξη του κ. Α/ΓΕΣ. Και έρχονται ανακαινισμένοι και λειτουργικοί και άλλοι τύποι αρμάτων, όπως το Μ47, Μ48 κλπ.