Προβληματισμός-Bloomberg: Η Τουρκία προχώρησε σε δοκιμή βαλλιστικού πυραύλουΤο μυστικό σχέδιο της Άγκυρας - Ο πύραυλος διένυσε μια απόσταση 561 χιλιομέτρων και κατέπεσε στα ανοικτά της Σινώπης

Προβληματισμό εγείρει δημοσίευμα του πρακτορείου Bloomberg, σύμφωνα με το οποίο η Τουρκία πραγματοποίησε δοκιμή βαλλιστικού πυραύλου μικρού βεληνεκούς, τουρκικής κατασκευής, πάνω από τη Μαύρη Θάλασσα, την Τρίτη, σύμφωνα με δύο καλά ενημερωμένες πηγές.

Όπως αναφέρεται, χρησιμοποιήθηκε ειδική κινητή πλατφόρμα για τη δοκιμή, από ένα αεροδρόμιο κοντά στην πόλη-λιμάνι, Ριζούντα, περί τις 07:00 το πρωί.

Ο πύραυλος, σύμφωνα με το Bloomberg, διένυσε μια απόσταση 561 χιλιομέτρων και κατέπεσε στα ανοικτά της Σινώπης.

Η δοκιμή του βαλλιστικού πυραύλου εντάσσεται στο πλαίσιο ενός μυστικού εγχειρήματος, που ονομάζεται Tayfun και αναπτύσσεται εδώ και αρκετά χρόνια.

Πάντως, οι υπεύθυνοι της τουρκικής αμυντικής βιομηχανίας, η οποία επιβλέπει την ανάπτυξη όπλων, αρνήθηκαν να αποκαλύψουν την οποιαδήποτε πληροφορία.

Υπενθυμίζεται ότι η Άγκυρα προέβη, πριν από δύο χρόνια, στην υπογραφή συμφωνίας με τη Μόσχα για την αγορά των ρωσικών αντιπυραυλικών συστημάτων S-400, κάτι που προκάλεσε την ενόχληση των ΗΠΑ οι οποίες με τη σειρά τους ανακοίνωσαν την επιβολή κυρώσεων.


ΠΗΓΗ